A apărut parfumul cu miros de ziar sau carte proaspăt tipărită

A apărut primul parfum cu miros de ziar sau carte proaspăt tipărită

Paper Passion” este un parfum care celebrează senzualitatea cărţilor, având aromă de pagini proaspăt tipărite. Astfel, cei care citesc mai mult online, fie cărţi, fie ziare, cu ajutorul parfumului, poate avea senzaţia că ţin în mână ziarul sau cartea.

Parfumul cu aromă de cărţi proaspăt tipărite a fost creat de autorul Gerhard Steidl, parfumierul Geza Schoen şi revista Wallpaper, cu ajutorul celebrului designer Karl Lagerfeld, care spune că “mirosul cărţilor proaspăt tipărite este cel mai frumos miros din lume”.

Parfumul de lux costă 115 dolari şi este un omagiu adus hârtiei imprimate, celebrând senzualitatea formidabilă a cărţilor.

Se spune că fiecare iubitor de cărţi este, în adâncul său, un anticar a cărui pasiune pentru textele imprimate e greu de descris în cuvinte. Dar în era ebook-urilor, mirosul cărţilor este resimţit din ce în ce mai rar, obiceiul răsfoirii unei cărţi fiind înlocuit de tehnologie.

Paper Passion primul parfum cu miros de carte

“Paper Passion”, parfumul iubitorilor de cărţi

Noile gadgeturi ne-au introdus într-o lume în care simţul tactil a fost eficientizat şi speculat în direcţii orientate către funcţionalitate şi depersonalizare, iar pornind de la această realitate Karl Lagerfeld a încercat să ne “întipărească” senzaţia inimitabilă a paginilor de carte, prin intermediul parfumului Paper Passion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.