Vă pricepeți la scris? Puteți deveni unul din autorii noștri!

Pentru cei pasionați de scris, în special cei tineri, care nu au timp de să aștepte laurii succesului literar și financiar, de altfel, există o mulțime de oportunități plătite bine.

Conceptul de freelancer, adică cel ce plutește liber, a devenit o cale de succes pentru mulți tineri talentați în diverse domenii. Aceștia pot fi jurnaliști neafiliați, care vor produce materiale scrise pentru unele reviste sau ziare. Există numeroase oferte pe site-urile dedicate freelancerilor, care atrag tinerii în a scrie nuvele și chiar romane, oferindu-le toate instrucțiunile necesare la nivel de stil, structură și conținut. Acestea sunt plătite, uneori modest, însă este o oportunitate bună pentru un începător să studieze din propriele greșeli, să elaboreze noi concepte stilistice personale, tehnici literare, etc…

Asemenea oferte pot fi găsite pe Upwork, de exemplu. Acesta e un site lider în domeniu freelance, care un sistem sofisticat de calculare a timpului de lucru, un sistem secur de plăți și serviciu clientelă imparțial, care soluționează toate litigiile între client și lucrător în cea mai justă și adecvată manieră.

Aici veți putea găsi oferte pentru scriitori de articole de ordin general sau de nișă. Poziții de ghostwriter, ce presupun faptul că drepturile de autor vor fi deținute de către angajator, acestea sunt, respectiv, plătite mai bine.

Un alt site asemănător este Fiverr, principiul de lucru al acestuia este puțin diferit, însă esența rămâne aceeași, puteți crea texte, articole, scrie romane sau nuvele și să fiți plătiți pentru că o faceți.

Freelancer.co.ro este, probabil, cel mai populat site din această nișă. Acesta operează într-un număr imens de țări, ce ridică semnificativ numărul de joburi disponibile.

Dacă aveți și cunoștință avansată a limbii engleze, acest lucru vă va deschide imense oportunități pe această piață. Scriitorii din România, care se specializează pe articole și cărți scrise în engleză au salariile între 500-1000 de Euro, însă există foarte multe cazuri când aceste sume sunt mult mai mari.

În căzut în care „simțiți chemarea” de a fi scriitor, jurnalist, critic de orice natură, întotdeauna veți putea începe cu un job simplu și bine plătit, pentru a vă dezvolta abilitățile.

Mai multe detalii pe Jooble.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.