Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
 • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

 • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

 • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

29 %

Sangele celorlalti

(O recenzie client)
Categorie: . Autor: .
Pagini: 368
An: 2008
Stare: Nouă

Simone de Beauvoir – Sângele celorlalți.

In romanul Sangele celorlalti celebra scriitoare si eseista de origine franceza Simone de Beauvoir pune in discutie dificila problema a activismului politic si a consecintelor pe care acesta le atrage.

Privit si ca apologie a Rezistentei Franceze, romanul a fost scris inainte de incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand nu era cunoscuta inca finalitatea conflictului. Cartea graviteaza in jurul lui Jean Blomart, tanar dintr-o famile burgheza dar cu puternice simpatii comuniste, care il vor duce in cele din urma la reanalizarea intregii sale vieti de pana atunci. Despartirea de cei apropiati o va implica si pe iubita sa Helene, fiinta individualista, care nu-i poate intelege convingerile.

Pus in situatia de a alege, Jean se va dedica in totalitatea activismului politic, lasand la o parte sentimentele.

Romanul a stat la baza unei ecranizari din 1982 a regizorului Claude Chabrol, avand-o pe Jodie Foster in rolul lui Helene.

Simone de Beauvoir - Sangele celorlalti.

1 recenzie

 1. Alessandra

  Sângele celorlalți” este un roman fascinant despre Franța anilor 1930-1940, o combinație reușită de doctrină politică, dragoste, farmec parizian, dramă socială și individuală. Este o perioadă pe care autoarea, Simone de Beauvoir, a trăit-o în plină maturitate, astfel încât redarea ei în roman este extrem de veridică. Romanul “Sângele celorlalți” a fost publicat în 1945.

  În “Sângele celorlalți” confruntarea dintre personaje se desfășoară atât la nivel individual, cât și la nivelul grupurilor sociale din care fac parte. Se discută despre socialism și burghezie, despre pacifiști și adepți ai războiului, despre dragoste și toleranță, despre responsabilitate și suferință. Romanul este un mic tratat de filosofie pe înțelesul tuturor. Analiza sentimentelor și deciziilor este făcută atât de franc și abil din punct de vedere scriitoricesc, încât cititorul poate ușor sesiza încărcătura morală a acestora.

  Se discută mult despre vină și responsabilitate, într-o situație politică internațională foarte potrivită. Se identifică deciziile personale cu doctrina pe care personajul o adoptă. Socialismul este împins la limita extremă în “totul pentru ceilalți”, în timp ce burghezia aluneca în “totul pentru mine”.

  Sângele celorlalți” este totuși un roman, cu acțiune, cu personaje care interacționează, dar dincolo de fapte răzbat gândurile. Simone de Beavoir își descrie personajele și pe dinafară și pe dinăuntru. A fost ecranizat în 1984 de către regizorul francez Claude Chabrol, în rolurile principale fiind Jodie Foster și Michael Ontkean.

Adaugă un comentariu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top