Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Imaginea interzisa

Categorie: . Autor: .
Pagini: 416
An: 1996
Stare: Impecabilă

Alain Besancon – Imaginea interzisa.

Iconoclasmul inseamna pentru Alain Besancon mai mult decat un simplu curent al teologiei bizantine, el reprezinta o tema recurenta in cultura europeana. Primul ciclu iconoclast, cel vechi, cuprinde filozofia greaca, de la presocratici la Platon si Aristotel, interpretarile diferite date de catre evrei, musulmani si primii crestini interdictului biblic de a reprezenta divinitatea, scrierile Parintilor Bisericii si disputa bizantina purtata in jurul imaginii divinului. Al doilea ciclu, modern, debuteaza cu Calvin si jansenistii, parasind apoi teritoriul teologiei pentru a trece – prin Pascal, Kant si Hegel – in reflectia filozofica si apoi in doctrina violent iconoclasta a picturii abstracte, profesata de un Kandinsky sau Malevici.

Intreaga istorie a esteticii apare astfel, in viziunea autorului, ca o nesfarsita disputa privitoare la precaritatea imaginii in raport cu cuvantul, avand drept temei ideea rupturii radicale dintre transcendenta si manifestarile sale. O disputa pe care doua milenii de pictura europeana, prezenta in fundalul cartii, incearca s-o transeze, consolidand un statut mereu incert, mereu contestat, ce n-a impiedicat totusi aparitia atator capodopere.

Alain Besançon – Imaginea interzisă. Istoria intelectuală a iconoclasmului de la Platon la Kandinski.

Apărută în cadrul remarcabilei colecții Istoria Ideilor.

Alain Besancon - Imaginea interzisa.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top