Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Cartea Verde

Stare: Impecabilă

Muammar al-Gaddafi – Cartea Verde.

Muammar al-Gaddafi – Cartea Verde.

Editie rarisima, si unica, de altfel, in limba romana, aparuta intr-un tiraj foarte scurt, tiparita de statul libian. Nu a mai fost reeditata si probabil nici nu va fi in curand.

Puțini știu despre Libia şi Gaddafi că în această ţară exista o formă de organizare socială unică în lume, care, conform liderului libian, se baza pe o doctrină care ar constitui „a treia teorie universală”, o alternativă la capitalism şi socialism. Libia nu era nici republică, nici regat, nici emirat sau altă formă de guvernământ, ci se numea Jamahirya Arabă Libiană. Termenul „jamahirya” este inventat chiar de Gaddafi şi înseamnă „puterea poporului”.

Doctrina acestui sistem de organizare socială este expusă pe larg în lucrarea „Cartea Verde”, scrisă de Muammar al-Gaddafi. Sistemul se adaptează structurii specifice societăţii libiene, organizată în triburi. La baza sa se află „comitetele populare”, care ar permite participarea directă a cetăţenilor la guvernare.

Dacă problema democraţiei este rezolvată prin acest sistem al comitetelor populare, cea a economiei este soluţionată printr-un model de producţie socialist în care nu există patron şi angajat ci „parteneri” cu drepturi egale.

Ideile acestui sistem, prezentat în „Cartea Verde”, este unul absolut original, ce merită studiat pentru o serie de idei interesante, care se potrivesc destul de bine cu realitatea democraţiei românești, adoptată după modelul tradiţional.

Muammar al-Gaddafi - Cartea Verde.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top