Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
 • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

 • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

 • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Despre arhitectura

Categorie: . Autor: .
Pagini: 486
An: 1964
Stare: Impecabilă

Vitruviu – Despre arhitectura.

Rarisim volum, unica editie in limba romana a celebrului tratat de arhitectură De architectura.

Lucrarea conține zece mari capitole:

 1. Organizare urbană
 2. Materiale de construcție
 3. Temple și ordine arhitecturale
 4. Continuare
 5. Construcții civile
 6. Arhitectură domestică
 7. Ornamente și decorații
 8. Alimentarea cu apă
 9. Științele care influențeaza arhitectura (geometrie, astronomie)
 10. Utilizarea și conducerea mașinilor

Despre arhitectura este un tratat al arhitecturii grecești și romane, dedicată împăratului Augustus. Reprezintă una din puținele lucrări majore ale arhitecturii antice, si prima scrisa, de altfel, care a supraviețuit până în zilele noastre.

Câteva concepte și teorii ale lucrării:

 • Un edificiu trebuie să aibă trei calități: firmitas, utilitas, venustas, adică durabilitate, utilitate, estetică.
 • Arhitectura este o imitație a naturii. Așa cum păsările și albinele își construiesc spațiul locuibil, astfel și oamenii trebuie să folosească elemente naturale și mai ales edificiile arhitectonice să se integreze mediului, peisajului înconjurător, concept de o puternică actualitate.
 • Ordinele arhitecturale inventate de greci: doric, ionic, corintic, arată că aceștia erau înzestrați cu un puternic simț al proporțiilor. Punctul culminant îl constituie înțelegerea proporțiilor corpului uman. Ulterior, Leonardo da Vinci avea să reprezinte grafic, cu specifica sa măiestrie, omul vitruvian, un trup uman înscris în cerc și pătrat (figuri fundamentale ale ordinului cosmic).

În De architectura sunt prezentate și uneltele și dispozitivele specifice nivelului de atunci al tehnologiei romane: macarale, scripeți, ceasuri solare, clepsidre. Este descris șurubul lui Arhimede împreună cu aplicațiile sale practice.

Format mare, coperți cartonate, tiraj mic.

Vitruviu - Despre arhitectura.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top