Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Leyla si Mecnun (editie bilingva azera-romana)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 516
An: 2007
Stare: Nouă

Fuzuli – Leyla si Mecnun (editie bilingva azera-romana).

Fużūlī (فضولی, c. 1483 – 1556), ce se poate traduce în română ca „Gură slobodă”, este pseudonimul poetului și filozofului azer și otoman Muhammad bin Suleyman (محمد بن سليمان).

A scris în trei limbi, azeră, persană și arabă și a fost unul dintre cei mai mari scriitori în cadrul tradiției Dîvân din literatura azeră. Poezia sa a influențat dezvoltarea literaturii în Orientul Apropiat.

Traducerea în limba română a poemului Leyla şi Mecnun de Muhammed Fuzulî (1494–1556) – corifeul poeziei clasice azerbaidjene –, considerată una dintre cele mai mari creaţii ale literaturii mondiale, de altfel tradusă şi în limbile popoarelor din Europa şi Asia, este un eveniment cultural extrem de important. Pentru a doua oară o operă de Fuzulî este prezentată publicului cititor român, căci în anul 2005 a văzut lumina tiparului volumul Gazeluri, în traducerea prof. Nevzat Yusuf şi Nermin Yusuf. Poemul Leyla şi Mecnun, scris cu o jumătate de secol înainte de Romeo şi Julieta de Shakespeare, a avut o atât de mare influenţă încât, până astăzi, sute de poeţi din Orient au încercat să creeze opere cu aceeaşi tematică, dar nici una din acestea nu a ajuns la nivelul operei lui Fuzulî.
Nu întâmplător este faptul că, prima operă pusă în scenă în Orientul Apropiat, în anul 1908, a fost Leyla şi Mecnun, având la bază poemul lui Fuzulî.

Fuzûlî – Leyla și Mecnûn, ediție bilingvă, selecție, studiu introductiv, traducere și note: Nezvat Yusuf Sarigöl, Nermin Yusuf, Selma Yusuf; cuvînt înainte: Tural Rzayev, Editura Kriterion, colecția Bibliotheca Islamica nr. 13, îngrijită de George Grigore, București – Cluj.

Fuzuli - Leyla si Mecnun (editie bilingva azera-romana).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top