Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Winnetou si Old Shatterhand

Categorie: . Autor: .
Pagini: 239
An: 1993
Stare: Excelentă

Karl May – Winnetou si Old Shatterhand.

Karl May – Winnetou si Old Shatterhand.

Colecţia Karl May.

Winnetou este un erou amerindian ce apare în mai multe romane scrise de Karl May (1842-1912, unul dintre cei mai bine cotaţi autori germani ai tuturor timpurilor, cu aproape 200 de milioane de exemplare ale cărţilor sale vândute în întreaga lume), dintre care cele mai cunoscute sunt volumele trilogiei Winnetou. Naraţiunea romanelor este la persoana întâi, din prisma lui Old Shatterhand, care îl întâlneşte pe Winnetou în urma unui conflict dramatic iniţial. Ulterior, intre Old Shatterhand şi apaşul Winnetou se stabileşte o prietenie trainică; cu multe ocazii, cei doi dau dovadă de abilităţi de luptă deosebite, însă şi de compasiune faţă de oameni, portretizând credinţa în bunătatea intrinsec umană, constant ameninţată de inamicii răuvoitori.

Un rol important îl joacă sentimentele şi valorile non-dogmatice creştine, astfel că eroii lui Karl May sunt de multe ori descrişi ca americani de origine germană.

Winnetou a devenit şef de trib al apaşilor Mescalero (şi apoi al tuturor apaşilor, incluzând triburile Navajo) după uciderea tatălui său Intschu-tschuna şi a surorii sale Nscho-tschi de banditul Santer. Calul lui Winnetou purta numele de Iltschi (“Vânt”), iar arma utilizată de erou era o puşcă faimoasă denumită Arma de argint, o puşcă cu ţeava dublă, decorată cu ţinte din argint. După ce Old Shatterhand a devenit fratele de sânge al lui Winnetou, a primit în dar calul Hatatitla (“Fulger”), fratele lui Iltschi.

Romanele din seria Winnetou simbolizează, într-o anumită măsură, dorinţa romantică pentru o viaţă simplă, în stransă legătură cu natura. De fapt, popularitatea seriilor se datorează în mare parte abilităţii povestirilor de a încorpora multe din idealurile europenilor privind un mediu cât mai aproape de natură.

Eroii lui Karl May sunt arhetipuri ale culturii germane şi au avut de fapt puţin de-a face cu adevăratele culturi amerindiene. “Winnetou este nobil pentru că însumează aspectele superioare ale unei culturi amerindiene altminteri “decadente” şi trăsăturile romantice ale civilizaţiei germane prin viziunea proprie a autorului însuşi, adoptate în mod natural.

„Winnetou este prototipul indianului curat sufleteşte şi trupeşte, un suflet nobil ca de cavaler medieval; cel mai viteaz; cel mai vestit si cel mai drept razboinic indian.” Aşa îşi caracterizează Karl May îndrăgitul personaj.

Karl May - Winnetou si Old Shatterhand.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top