Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

23 %

Razboi si pace (4 vol.)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 1776
An: 1971
Stare: Foarte bună

Lev Tolstoi – Razboi si pace (4 vol.).

În opera lui Lev Tolstoi, Război şi pace ocupă un loc central. Romanul a presupus imense eforturi creatoare, pe o perioada de 6 ani. Ciorna schiţelor şi variantelor care depăşesc prin volumul lor textul de bază al romanului, precum şi nenumăratele îndreptări făcute în paginile de corectură, arată proporţiile muncii scriitorului care a căutat cea mai desăvârşită formă de exprimare. Compoziţional, imensa varietate de figuri, peste 550, şi episoade este concepută sub formă de cronică a vieţii, în principal a trei familii din înalta nobilime rusă.

Război şi pace este considerat a fi cel mai mare roman scris vreodată, remarcabil prin complexitate şi unitate, un roman istorico-psihologic de mari proporţii. Pe pânza sa vastă, se ţes poveştile a peste 500 de personaje, dintre care unele sunt istorice şi altele fictive. Povestea se deplasează de pe planul vieţii de familie către cartierul general al lui Napoleon, de la curtea Ţarului Alexandru I al Rusiei pe câmpul de luptă de la Austerlitz şi Borodino. Romanul a fost scris în scopul de a explora teoria lui Tolstoi despre istorie, în special despre lipsa de importanţă a unor indivizi precum Napoleon sau Alexandru.

Surprinzător, Tolstoi nu a considerat Război şi pace a fi un roman, după cum nu considera marile opere de ficţiune ruseşti scrise până în acel moment ca fiind romane. Această concepţie este mai puţin surprinzătoare dacă luăm în considerare că Tolstoi a fost un romancier al şcolii realiste, care considera romanul ca fiind o fundaţie pentru examinarea problemelor sociale şi politice din viaţa secolului al XIX-lea. Război şi pace nu întrunea aceste condiţii, romanul reprezentând pentru Tolstoi un poem epic în proză.

Lev Tolstoi a studiat dreptul şi limbile orientale. La mijlocul studiilor a renunţat însă şi a plecat la Sankt Petersburg şi la Moscova. După ce a făcut multe datorii la jocuri de noroc, Lev şi-a însoţit fratele cel mare în Caucaz, unde s-a înrolat în armata rusă. La vremea respectivă, Tolstoi a început să scrie literatură. Din punct de vedere artistic, Tolstoi a fost unul dintre giganţii literaturii ruse a secolului al XIX-lea.

Lev Tolstoi - Razboi si pace (4 vol.).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top