Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Tradare: sase decenii de spionaj sovietic in SUA si in Marea Britanie

Categorie: . Autor: .
Pagini: 576
An: 2010
Stare: Nouă

Chapman Pincher – Tradare: sase decenii de spionaj sovietic in SUA si in Marea Britanie.

Cartea de faţă reprezintă o lectură esenţială pentru a înţelege cum au fost posibile scurgerile de informaţii şi trădările ce au însoţit Serviciul de Securitate britanic MI5 şi Serviciile Secrete MI6 pe parcursul a peste şase decenii. Războiul Rece dintre Occident, Statele Unite şi Uniunea Sovietică este prezentat într-un context istorico-politic ce surprinde în conflictul dintre agenţiile de informaţii concurente (GRU şi KGB, pe de o parte, MI5, FBI şi CIA pe de alta) şi efortul lor constant pentru întâietate în obţinerea secretelor militare.

Deja nu mai este un secret pentru nimeni că planurile de apărare ale britanicilor, dar şi informaţii top secret furnizate de SUA ajungeau sistematic de la Londra la Moscova. Punctul nevralgic al întregii investigaţii îl constituie planurile pentru construirea bombei atomice, la care lucrau atât savanţi britanici, cât şi americani, dar la care au avut acces şi Klaus Fuchs şi alţi spioni ce transmiteau aproape în timp real informaţiile la Moscova. Pornind de la întrebarea îndreptăţită: „Cum a fost posibil?”, Chapman Pincher, care în ultimii ani a avut acces la arhive desecretizate ale KGB şi la surse de primă mână, argumentează pas cu pas ipoteza potrivit căreia chiar în interiorul MI5 a existat un agent dublu, de origine britanică, ce a protejat din umbră toată pleiada de spioni care au activat de la sfârşitul războiului în zona Oxford – Londra. Având numele de cod Elli, acest agent dublu nu numai că a acţionat nestingherit, dar a şi ajuns directorul Serviciului de Securitate în perioada de maximă înflorire a spionajului prosovietic, 1956 – 1965.

Autorul nu numai că dezvăluie identitatea acestui personaj „cu ceva rusesc în trecutul său”, ci şi stabileşte conexiuni credibile între coincidenţe semnificative, acţiuni de muşamalizare şi pasivitate deliberată, ce au făcut posibilă cariera în spionaj a Ursulei Beurton (nume de cod Sonia) şi activitatea grupului de spioni de la Cambridge – care au scăpat cu toţii de rigorile justiţiei –, pe lângă discreditarea dramatică a dezertorilor sovietici, cum ar fi Igor Guzenko. Deşi cartea se citeşte ca un thriller alert, din păcate jocurile şi intrigile deconspirate după atâţia ani au avut consecinţe dureroase şi au dus la pierderi de vieţi omeneşti.

Despre autor

Chapman Pincher este probabil cel mai cunoscut scriitor pe teme de spionaj din Marea Britanie. Născut în India în 1914, a studiat la King’s College din Londra şi apoi la Colegiul Militar Regal de Ştiinţe. Cartea Their Trade is Treachery (Meseria lor este trădarea), apărută în 1981, ce aborda pentru prima oară implicarea directorului MI5 în spionajul prosovietic, a făcut senzaţie în Marea Britanie. Pe parcursul a mai multor decenii, a fost cel mai acerb critic al sistemului de securitate britanic şi, de-a lungul anilor, a scris articole incendiare pe această temă în paginile ziarului Daily Express.

Chapman Pincher - Tradare: sase decenii de spionaj sovietic in SUA si in Marea Britanie.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top