Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Simboluri ale stiintei sacre

Pagini: 560
An: 2008
Stare: Nouă

Rene Guenon – Simboluri ale stiintei sacre.

Simboluri ale stiintei sacre este o culegere de 75 de arti­cole publicate de René Guénon in diverse reviste, intre 1926 si 1950.

In antologia intocmita de Mihai Valsan, cititorul, fie debutant, fie deja initiat in metafizica lui Guénon, are prilejul unei lecturi fascinante prin scriitura si continut. Departe de a fi un inventar de simboluri, aceasta carte deschide chiar si scepticilor perspective extraordinare, intrucat este o demonstratie a perenitatii si universa­li­tatii traditiei, indiferent de cultura, spatiu si timpuri isto­rice.

Intelesurile cosmologice ale simbolu­ri­lor fun­damen­tale sunt dezvaluite in cadrul unor sectiuni care se refera la cen­trul lumii, manifestarile ciclice, armele sim­bo­lice, for­mele cosmice, simbolismul constructiv, simbolismul axial si simbolismul trecerii, simbolismul inimii. Guénon ignora explicatiile superficiale, oferind in schimb informatii extra­ordinare prin amplitudine si bogatie despre o multime de traditii, personaje si teme mitologice ori simboluri vizuale.

Despre René Guénon

S-a nascut la Blois, in 1886. In perioada 1909–1912 ia contact cu doctrinele orientale a caror coerenta si unitate de principii cu crestinismul va incerca sa o puna in evidenta pentru a putea trezi in Occident fortele capabile sa se opuna decaderii acestuia. In 1928, afectat de moartea sotiei sale, dar si de neintelegerea cu care fusese primit de catre diferitele medii franceze efortul sau de a resuscita spiritul traditional, Guenon paraseste Franta si se stabileste, in 1930, la Cairo, unde se va casatori cu o tanara musulmana. In toata aceasta perioada va continua sa scrie in limba franceza si sa publice in Franta. Se stinge din viata in 1951.

Guenon a intretinut o vasta corespondenta si cu trei ganditori romani: Vasile Lovinescu, Marc-Mihail Avramescu si Mihai Valsan.

Lucrari:

Introduction generale a l’etude des doctrines hindoues (1921)

Orient et Occident (1924)

L’Homme et son devenir selon le Vedanta (1925)

L’Esoterisme de Dante (1925)

Le Roi du monde (1927)

Autorite spirituelle et pouvoir temporel (1929)

La Crise du monde monderne (1931)

Le Symbolisme de la Croix (1931)

Les Etats multiples de l’etre (1932)

La metaphysique orientale (1939)

Le Regne de la quantite et les signes des temps (1945)

La Grande Triade (1946)

Apercus sur l ‘initiation (1946)

Les Principes du calcul infinitesimal (1946)

Postum au aparut:

Initiation et realisation spirituelle (1952)

Apercus sur l’esoterisme chretien (1954)

Symboles fondamentaux de la science sacree (1962)

Formes traditionnelles et cycles cosmiques (1970)

Etudes sur l’hindouisme (1970)

Etudes sur la franc-maconnerie et le compagnonnage (1970)

Points de vue sur l’esoterisme islamique et taoiste (1973)

Rene Guenon - Simboluri ale stiintei sacre.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.