Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Jocurile Daniei. O moarte care nu dovedeste nimic. Ioana

Categorie: . Autor: .
Pagini: 439
An: 1985
Stare: Foarte bună

Anton Holban – Jocurile Daniei. O moarte care nu dovedeste nimic. Ioana.

Proza lui Anton Holban poartă în esenţa ei fiorul sumbru al unei conştiinţe răvăşite de gândul morţii. Obsesia morţii, învăluită nu de puţine ori în acordurile complementare ale ritmurilor wagneriene, este sindromul unui destin tragic, al unei sensibilităţi răscolite de nevroze, de dureri fizice, de un egoism nedisimulat, de imposibilitatea stăpânirii adevărului…

Mizeriile vieţii de dascăl, obtuzitatea preocupărilor meschine ale unor slujitori ai şcolii, birocratismul aparatului de stat au acutizat suferinţa unei personalităţi care se consideră străină, exilată într-o lume neînţelegătoare şi de neînţeles.

Anton Holban trăieşte cu o intensă luciditate drama existenţială, tentativa mereu ratată a comunicării cu semenii şi a înţelegerii propriului eu, prin toate aceste atitudini definindu-se clar că un precursor al filozofiei şi literaturii existenţialiste.

Tulburătoarea adâncime a tragicului străbate ca un laitmotiv pasaje numeroase din romanul O moarte care nu dovedeşte nimic.

Anton Holban - Jocurile Daniei. O moarte care nu dovedeste nimic. Ioana.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.