Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Balanta

Categorie: . Autor: .
Pagini: 246
An: 1990
Stare: Foarte bună

Ion Baiesu – Balanta.

“…Trebuie să fac un proiect de scenariu pentru Casa de Filme 1, dupa nuvela Chitimia, pentru regizorul Dan Piţa, dar n-am chef. Aseară, la premieră, am auzit că ultimul meu film, care e gata, a ieşit slab. N-a rămas mai nimic din scenariu, l-au modificat fără să mă mai întrebe, inclusiv titlul. A rămas cam ce rămâne dintr-un cal mort, adica scheletul. În toată cariera mea de scenarist n-am avut noroc decât de regizori mediocri (cu câteva excepţii). Sunt de vină că nu m-au interesat decât banii, n-am avut niciodată încredere în film, mi s-a părut minor ca artă. De când am video, de un an, am văzut foarte multe filme. Majoritatea covârşitoare sunt comerciale, distractive. Rar câte un strop de artă. Acum câteva săptămâni m-a sunat Lucian Pintilie, care mi-a cerut să nu dau nimănui Balanţa pentru film. „Numai eu ştiu să-l fac. Îţi garantez marele premiu la Cannes.“ Dar cine-i aprobă să facă un astfel de film?!” – Ion Băieşu (din „Jurnalul“ autorului)

“Vreme de aproape doua ore, Securitatea a ascultat Rigoletto căutând printre ariile lui Cotrubas mesagii pentru Paul Goma. Călătorii se coceau în avion, fără aer condiţionat, Securitatea lăcrăma împreună cu bătrânul cocoşat, eu citeam din Băieşu.

Trăiam frenetic o scenă „theatre dans le theatre“! Băieşu ieşise din carte şi se instalase cu o superbie băşcălioasă în aeroport, iar eu începusem deja să-l pun în scenă (…).

A doua zi i-am telefonat lui Guta şi i-am spus că Balanţa e o carte excepţională, de tip foileton, un formidabil roman popular, ca să nu ia termenul „popular“ în sens peiorativ, ca şi Mizerabilii etc. etc.,… („Fii serios, bătrâne, ce, sunt tâmpit s-o iau peiorativ?“) şi că va fi primul film pe care-l voi face.

Ceea ce am şi făcut.” – Lucian Pintilie, 1994.

Ion Baiesu - Balanta.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top