Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Noaptea de Sanziene (2 vol.)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 746
An: 1991
Stare: Foarte bună

Mircea Eliade – Noaptea de Sanziene (2 vol.).

Adevărat roman-fluviu, Noaptea de Sânziene concentrează ca într-un focar în paginile sale toate temele prozei lui Mircea Eliade, atât în temele romanelor de tinereţe – dragostea, prietenia sau obsesia realizării – , cât şi pe cele care derivă nemijlocit din obsesiile savantului – camuflarea sacrului în profan, ‘teroarea istoriei’ sau posibilitatea existenţei în afara timpului.

În prim-planul romanului stă însă istoria, cu prezenţa ei copleşitoare pentru toate personajele prinse în trama sa, istoria capabilă să ruineze vieţi şi destine cu apăsarea ei. Şi nu e de mirare, căci autorul alege drept fundal al întâmplărilor prin care trec eroii săi acea epocă sângeroasă din istoria României şi a Europei care a marcat adânc întreg secolul XX: perioada ascensiunii mişcărilor fasciste, a războiului mondial şi a instaurării regimului comunist. Un timp înnebunit, ‘ieşit din matcă’, de apăsarea căruia încearcă să se elibereze cu toţii fie plonjând în vârtejul lui, fie căutându-şi mântuirea ‘dincolo de Timp’. (Editura)

~ O carte grea şi ambiţioasă. Mircea Eliade vrea să sintetizeze aici temele esenţiale ale literaturii sale şi să experimenteze o metodă epică majoră. Romanul Noaptea de Sânziene reprezintă o experienţă epică interesantă pentru Eliade şi în general pentru proza românească postbelică. Este primul caz de roman total în literatura romană: frescă istorică, roman politic, roman sentimental, roman intelectual, roman de moravuri şi nu în ultimul rând roman mitic. O vastă compoziţie în care se strecoară, desigur, şi ştiinţa mitografului. Noaptea de Sânziene este cel mai bun roman din literatura romană. (Sergiu Al. George)

~ Principala chestiune pe care şi-o pune Mircea Eliade în Noaptea de Sânziene este aceea a situaţiei individului contemporan în istorie, a subordonării şi a libertăţii lui în raport cu istoria. E o temă tradiţională a scriitorului român, prezenţa de la Miron Costin şi Dimitrie Cantemir până la Marin Preda şi Augustin Buzura. Interesul special pe care-l prezintă ea la Mircea Eliade vine din maniera originală de a formula şi soluţiona prin destinul protagonistului sau şi prin stilul aprofundării eseistice în textul romanului. (Anton Cosma)

  • 2 volume
  • 334pag. + 412pag.

Mircea Eliade - Noaptea de Sanziene (2 vol.).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top