Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Teatru

Categorie: . Autor: .
Pagini: 280
An: 1985
Stare: Foarte bună

Liviu Rebreanu – Teatru.

Cunoscut mai ales ca prozator, prin romanele şi nuvelele de in­tros­pecţie socială şi psihologică (Ion, Pădurea spânzuraţilor, Ciu­lean­dra), Liviu Rebreanu s-a remarcat printr-o profundă cunoaştere a atmosferei şi crea­ţii­lor teatrale ale epocii sale, analizate atât con­tex­tual, prin referire la alte fe­no­mene artistice, cât şi în ceea ce le in­di­vidualizează sistematic.

Piesele sale, cu o structură tematică recurentă în literatura fran­ce­ză a înce­putului de secol XX, sunt, în acelaşi timp, reflectarea vie a societăţii româneşti în continuă schimbare, un fel de punere sub lupă a transfor­mă­ri­lor ideologice şi schimbărilor politice. Nu lipsesc pa­rodia, umorul fin şi dia­logul tăios, gradat în crescendo.

Cea mai mare parte a scrierilor de teatru au fost publicate de Liviu Rebreanu în perioada primulul război mondial şi în anii care au urmat Ma­rii Uniri, la Lumina (între 22 sept. 1917 şi 10 iulie 1918) şi Sburătorul (între 19 apr. 1919 şi 7 mai 1921). Contribuţia sa la aplicarea teoriilor teatrale ela­bo­rate este esenţială, fixând în con­ştiinţa publicului şi a cercetătorilor rolul şi importanţa teatrului, ca instrument de cultivare şi nu doar ca formă de di­vertisment.

Liviu Rebreanu – Teatru.

Liviu Rebreanu - Teatru.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top