Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Nicholas Nickleby

Categorie: . Autor: .
Pagini: 1078
An: 1960
Stare: Foarte bună

Charles Dickens – Nicholas Nickleby.

Dragostea lui Charles Dickens pentru teatru explică savuroasele episoade din lumea scenei prezente în paginile romanului Nicholas Nickleby.

Din cauza tratamentului inuman aplicat elevilor din şcoala domnului Squeers, Nicholas Nickleby şi prietenul său, Smike, se iau la bătaie cu dascălul despotic, apoi hotărăsc să scape de regimul greu de îndurat.

Momentele petrecute de cei doi în compania grupului de actori ambulanţi căruia li se alătură, sunt pentru cititor un prilej de adevărată desfătare.

Despre Charles Dickens

Copilăria lui Dickens a stat sub semnul unor evenimente care l-au obligat să se maturizeze de timpuriu. Într-unul dintre episoadele biografice, care prezintă fragmente din primii ani de viaţă ai scriitorului, Charles este surprins în podul casei, unde recuperează cărţile aruncate ici-colo şi lăsate să zacă în praf, printre mormane de vechituri.

Pe lângă evidenta aplecare spre proză şi lectură, pe care a demonstrat-o de mic, Dickens a dezvoltat şi o puternică pasiune pentru teatru. O vreme a lucrat ca regizor, punând în scenă câteva piese ale lui Ben Johnson, şi chiar ca actor amator, postura în care cititorii cărţilor lui l-au îndrăgit la fel de mult.

Obişnuia să interpreteze unul sau mai multe personaje în aceeaşi piesă, iar la sfârşitul spectacolelor se bucura de aplauzele frenetice ale celor prezenţi în sală.

Teatrul a fost pentru Dickens şi un mijloc de a veni în contact cu oamenii obişnuiţi din rândul cărora a desprins multe dintre personajele prezente în opera sa. Succesul în plan profesional nu se regăseşte din nefericire şi în plan personal. După ani de convieţuire, Dickens divorţează de soţia sa cu care avusese zece copii. După divorţ, pasiunea lui pentru teatru îl aduce faţă în faţă cu tânăra actriţă Ellen Ternan, de care se îndrăgosteşte imediat şi cu care, mult timp, va avea o relaţie neoficială.

  • Traducere de Vera Călin
  • vol.I + vol.II
  • 543pag. + 535pag.
  • coperţi cartonate

Charles Dickens - Nicholas Nickleby.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.