Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade

Categorie: .
Pagini: 432
An: 2008
Stare: Nouă

Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade.

Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade cuprinde textele a 23 de autoare celebre, unele dintre cele mai „barbate“ scriitoare pe care le-a dat literatura universala. Veti gasi aici scrieri de Amandine Lucille Aurore Dupin, alias George Sand, cea care isi irita contemporanii purtind haine barbatesti, fumind pipa si luindu-si un pseudonim masculin.

Veti putea citi un fragment din „Al doilea sex“, volum pentru care Simone de Beauvoir a fost pusa la index de Vatican si a primit scrisori „amicale“ in care i se spunea ca e „nesatisfacuta, rece ca gheata, priapica, nimfomana“, dindu-i-se retete de vindecare a frigiditatii si tot soiul de alte amabilitati venite din partea „membrilor foarte activi ai primului sex“.

O veti reintilni pe adevarata creatoare a faimosului monstru Frankenstein, pe sumbra Mary Shelley.

Din aceasta antologie nu putea lipsi singura prozatoare introdusa de Vladimir Nabokov in celebrul lui „Curs de literatura“, isteata observatoare a vietii mic-burgheze din Anglia inceputului de secol al XIX-lea, Jane Austen.

In Femei in tara barbatilor puteti citi scrieri din adolescenta lui Jane Austen, rinduri despre care urmasa sa, Virginia Woolf, scria: „Fetita aceea de 15 ani, asezata in coltisorul ei din camera de studiu, nu scria pentru a stirni amuzamentul fratilor si surorilor ei. Scria pentru toata lumea si pentru nimeni anume, pentru epoca ei, pentru epoca noastra. Cu alte cuvinte, inca de la virsta aceea frageda, Jane Austen scria“.

Virginia Woolf insasi apare in aceasta antologie cu un excelent eseu despre femei si literatura scris dupa o serie de prelegeri pe care autoarea le-a tinut la doua colegii de fete din Cambridge. Eseul se numeste „O camera separata“, titlu explicat de Virginia Woolf in jurnalul ei: „Tinere lihnite de foame, dar pline de curaj. Asta e impresia pe care mi-au facut-o studentele de la Cambridge. Inteligente, zeloase, dar sortite sa devina toate invatatoare. Le-am spus cu blindete sa bea vin si sa aiba intotdeauna o camera numai a lor“. Vorbindu-le despre „femei si roman“, Virginia Woolf le dadea tinerelor sale studente si sfaturi de emancipare.

- Femei in tara barbatilor. Al doilea sex in 23 de episoade.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top