Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Copilaria. Adolescenta. Tineretea

Categorie: . Autor: .
Pagini: 351
An: 1980
Stare: Foarte bună

Lev Tolstoi – Copilaria. Adolescenta. Tineretea.

Lev Tolstoi – Copilăria. Adolescenţa. Tinereţea. Trilogie.

Provenit dintr-o familie de nobili ruşi, Lev Tolstoi a studiat cu atenţie realitatea rusă, meditând neobosit la rezolvarea problemelor legate de viaţa poporului. A parcurs un drum plin de cotituri, către poporul simplu pe care-l iubea cu sinceritate, devenind în cele din urmă exponentul intereselor ţărănimii patriarhale, în ciuda provenienţei sale nobile. După moartea mamei sale, educaţia lui şi a fraţilor lui a fost preluată de o rudă a familiei, de care scriitorul îşi aminteşte de multe ori cu duioşie. Mătuşa sa a fost, de altfel, cea care l-a îndemnat pe micul Lev către artă şi frumos, către literatură. Educaţia a primit-o la cele mai alese şcoli ale Rusiei, familia sa mutându-se la Moscova tocmai pentru a înlesni copiilor accesul la cultură. Lev Tolstoi a urmat în tinereţe cursurile facultăţii de limbi răsăritene la Universitatea din Kazan, dar a renunţat după primul an şi s-a înscris la facultatea de ştiinte juridice pe care de asemenea nu a absolvit-o. În această perioadă a vieţii sale, se dedă din plin distracţiilor care i se ofereau la tot pasul, participând la baluri şi făcând cunoştinţă cu toate cercurile aristocratice ale vremii. Însă, încă de pe atunci, scriitorul dădea dovadă de o natură neobişnuită, observând neconcordanţa dintre forma plină de strălucire a vieţii aristocratice nobiliare şi conţinutul lipsit de esenţă al acesteia. Cunoaşterea vieţii Rusiei şi a problemelor care o framântau a devenit scopul central al preocupărilor sale. În volumul Copilăria. Adolescenţa. Tinereţea, scriitorul ne prezintă aspecte foarte grăitoare ale vieţii sale, într-o trilogie de excepţie, cu care Tolstoi şi-a facut debutul în literatură.

O carte esenţială, scrisă de unul din marii autori ai lumii, care nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă.

Lev Tolstoi - Copilaria. Adolescenta. Tineretea.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top