Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Lumanararul

Pagini: 300
An: 2000
Stare: Impecabilă

Giordano Bruno – Lumanararul.

Forţa şi originalitatea ultimului mare filozof al Renaşterii italiene se regăsesc din plin în stilul operei sale, şi în special în mustoasele şi provocatoarele sale dialoguri filozofice, considerate o culme a ingeniozităţii verbale şi o piatră de încercare pentru traducători. Ediţia de faţă oferă pentru prima dată cititorului român seria completă a operei italiene a lui Bruno, alcătuită din şase dialoguri, împărţite de tradiţia exegetică în dialoguri cosmologice: Cina din miercurea cenuşii, Despre cauza, principiu şi unu, Despre infinit, univers şi lumi, şi dialoguri morale: Alungarea bestiei triumfătoare, Cabala calului Pegas, Despre eroicele avânturi, cărora li se adăugă piesa de teatru Lumânărarul.

Giordano Bruno (1548–1600), filozof, cosmolog şi matematician italian care a susţinut heliocentrismul lui Copernic, dar a mers mai departe, afirmând că universul este infinit şi populat cu multe „lumi“ asemănătoare sistemului solar. În 1672 este uns preot al Ordinului Dominican, la Neapole, unde studiase. Ameninţat cu un proces de erezie din cauza vederilor sale de la bun început neortodoxe, în 1576 fuge la Roma şi de aici la Geneva, unde îmbrăţişează Calvinismul. Scenariul se repetă: este arestat, excomunicat, reabilitat după ce retractează, şi lăsat să plece în Franţa. La Paris (1581) găseşte un mediu propice şi un post de profesor, sub protecţia regelui Henric al III-lea. Nepotolit, pleacă la Londra, apoi la Oxford, unde se lansează în polemici aprinse cu savanţii englezi. În această perioadă începe să scrie „dialogurile“ – în care îşi va expune sistematic filozofia – şase la număr, trei cosmologice şi trei morale: Cena de le ceneri, De la causa, principio e Uno, De l’infinito universo e mondi, Spaccio de la Bestia trionfante, Cabala del cavallo Pegaseo şi De gli eroici furori. În 1586 se întoarce la Paris, intră în conflict cu autorităţile bisericeşti şi fuge încă o dată, acum în Germania, unde rătăceşte dintr-un oraş în altul şi, în 1590, se opreşte la Frankfurt. Un an mai târziu are proasta inspiraţie să accepte invitaţia unui mecena veneţian şi revine în Italia. Chiar amfitrionul său îl va denunţa Inchiziţiei, în mai 1592. Este arestat şi judecat la Veneţia, cu destulă blândeţe, apoi trimis la Roma şi închis în palatul Sant’ Ufizzio, unde va fi anchetat fără răgaz în următorii şapte ani. Refuză să abjure şi este ars pe rug în februarie 1600.

Giordano Bruno – Lumânărarul.

Giordano Bruno - Lumanararul.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top