Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

La cumpana apelor (editia princeps, 1933)

Categorie: . Autor: .
An: 1933
Stare: Impecabilă

Lucian Blaga – La cumpana apelor (editia princeps, 1933).

Superbă și rarisimă ediție princeps a volumului de versuri La cumpăna apelor, de Lucian Blaga.

La cumpăna apelor este al cincilea volum de versuri al lui Lucian Blaga. A apărut în martie 1933 la Institutul de arte grafice „Dacia Traiană” din Sibiu. În corespondență, poetul l-a numit „un volumaș de versuri” datând din același an cu un „volum de filosofie” (Cunoașterea luciferică). În etapa compunerii poemelor din La cumpăna apelor, Blaga se afla, în calitate de diplomat, la Berna și Viena.

La apariția volumului, în 1933, Șerban Cioculescu își modifica opinia negativă cu privire la poezia lui Blaga și remarca într-o recenzie „autenticitatea fiorului liric”, spiritualitatea metaforelor, calitatea ideii blagiene care „suscită un univers de semne și de simboluri sensibile și emotive, o cosmologie încărcată de semnificații”, fixându-se la concluzia că „La cumpăna apelor e o carte care onorează lirica noastră”. Același critic va afirma peste un an că Blaga „este un adevărat poet, un mare poet”. Perpessicius îl vedea pe autor „un peregrin al cunoașterii, un amant predestinat al metafizicii și al istoriei civilizației”.

Coperți cartonate, legătură de epocă, stare impecabilă.

Lucian Blaga - La cumpana apelor (editia princeps, 1933).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top