Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
 • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

 • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

 • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Scrisori, insemnari, cugetari

Categorie: . Autor: .
Pagini: 385
An: 1974
Stare: Foarte bună

Giacomo Leopardi – Scrisori, insemnari, cugetari.

Giacomo Leopardi – Scrisori, însemnări, cugetări.

Un volum consistent, în format mai mare, o colecţie vastă de însemnări, cugetări şi scrisori ce esenţializează creaţia filosofică a lui Giacomo Leopardi. Leopardi a reprezentat culmea liricii italiene din perioada iluminismului şi romantismului, iar volumul de faţă alcătuieşte o mărturie dintre cele mai complete şi autentice asupra spiritualităţii unei epoci şi a unui creator.

Nimic nu demonstreaza mai mult maretia si puterea intelectului uman, inaltimea si nobletea omului, decat putinta lui de a cunoaste, a intelege pe de-a-ntregul si a simti intens propria lui micime. Atunci cand, considerand pluralitatea lumilor, el se simte o particica infima a unei planete care este o foarte mica parte din infinitele sisteme ce alcatuiesc lumea, iar in aceasta meditatie el se uimeste de propria-i micime si, traind-o profund si privind-o cu atentie, aproape ca se confunda cu neantul si se pierde pe sine in cugetarea despre imensitatea universului si ramane ca ratacit in vastitatea de neinteles a existentei, atunci prin acest act si cu acest gand el da cea mai inalta dovada posibila a nobletii sale, a fortei si a imensei capacitati a mintii lui, care, ferecata intr-o atat de marunta si neinsemnata fiinta a putut sa ajunga la cunoasterea si intelegerea unor lucruri cu mult superioare naturii ei si poate sa cuprinda si sa stapaneasca cu mintea insasi aceasta nemarginire a existentei si a lucrurilor.

Cuprins:

 • Scrisori
 • Caiete de însemnări (Zibaldone)
  1. Artă şi literatură
  2. Problema limbii
  3. Adevăr şi cunoaştere
  4. Natură şi raţiune
  5. Teoria plăcerii
  6. Manual de filozofie practică
  7. Din istoria şi filozofia civilizaţiei
  8. Despre firea oamenilor
 • O sută unsprezece cugetări

Giacomo Leopardi - Scrisori, insemnari, cugetari.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top