Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Metoda de pian

Categorie: . Autor: .
Pagini: 200
An: 1974
Stare: Foarte bună

Maria Cernovodeanu – Metoda de pian.

Ediţia completă, originală, a celebrei Metode de pian a Mariei Cernovodeanu.

Din păcate, Metoda de pian nu a fost reeditată în anii de după 1990, de aceea nici nu este atât de cunoscută publicului ca Mica metodă de pian, reeditată de câteva ori în anii recenţi. Cartea de faţă este însă ediţia completă, în versiunea ei originală în format mare şi de 200 pagini, publicată în 1974, in conditie impecabila.

Tiraj scurt, de doar 3160 exemplare.

„Elaborarea unei metode de pian, într-un spirit nou, bazată pe o tehnică firească, bine gândită şi pe un conţinut muzical cât mai valoros, m-a preocupat ani de zile.

După multe cercetări şi experienţe, am ajuns la convingerea că o singură lucrare nu poate fi valabilă pentru toţi începătorii şi că, în aplicarea ei, va trebui să se ţină seama de vârsta şi de dezvoltarea elevilor, atât din punct de vedere intelectual, cât şi din punct de vedere fizic.

De aceea am întocmit mai întâi o Mică metodă pentru copiii sub vârsta de 9 ani, căreia îi urmează lucrarea de faţă.

Ea a fost concepută pentru a fi folosită atât de copiii aflaţi în al doilea an de studii pianistice, cât şi de cei mai vârstnici care-şi încep studiile, având deja noţiuni elementare de teorie şi de solfegiu, precum şi de începătorii adulţi. Am putut imprima, în consecinţă, un ritm mai rapid în succesiunea noţiunilor de iniţiere.

Pianul fiind singurul instrument prin care se poate face o educaţie muzicală generală, începând de la simplul amator până la cel mai desăvârşit artist, firesc este ca, în primul rând, cuprinsul unei metode să aibă o mare influenţă asupra formării muzicale, dezvoltării auzului şi gustului elevului. Pentru aceasta, în ceea ce priveşte materialul inclus în această lucrare, am recurs la texte muzicale ale marilor maeştri ai trecutului, la compozitorii noştri de frunte, precum şi la câteva tinere talente.

În măsura în care am putut-o face în cadrul unei metode, am insistat asupra importanţei unei munci raţionale, a înţelegerii acestei munci depuse, atât din punct de vedere muzical, cât şi tehnic, precum şi asupra legăturii permanente care trebuie să existe între teorie şi practică. Am socotit necesară cunoaşterea evoluţiei instrumentelor cu claviatură precum şi a mecanismului actual al pianului, pentru înţelegerea anumitor stiluri muzicale şi a diverselor sonorităţi cerute în redarea lor.

Am prevăzut totodată şi câteva exerciţii de mişcări pentru braţe şi pentru degete, în scopul de a pregăti aparatul muscular pentru coordonarea dintre mecanismul viu uman şi cel al instrumentului, pentru o bună execuţie. Lămuririle premergătoare şi istoricul claviaturii depăşesc poate posibilitatea de înţelegere a unui copil; ele sunt însă de mare folos pentru începătorii adulţi, pentru profesorii tineri şi pentru părinţii care vor supraveghea studiul copilului.

Întemeindu-mă pe o îndelungată practică pedagogică şi pe rezultatele satisfăcătoare dobândite prin folosirea acestor principii călăuzitoare în experienţele cu felurite naturi şi temperamente de începători, îmi exprim speranţa că această lucrare îşi va îndeplini menirea de a fi un aport eficace în învăţământul muzical.” ( Maria Cernovodeanu)

Maria Cernovodeanu - Metoda de pian.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top