Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Falsuri si contrafaceri

Categorie: . Autor: .
Pagini: 256
An: 2010
Stare: Nouă

Innes Brian – Falsuri si contrafaceri.

Innes Brian – Falsuri si contrafaceri. Adevarul despre delictele care au devenit cele mai mari inselatorii din istorie. Delicventii, mijloacele si victimele.

O carte care poarta cititorul intr-o fascinanta calatorie in lumea celor mai celebre sau neobisnuite inselatorii cunoscute de istoria omenirii. De la harta Vinland, care descrie explorarea vikinga a tarmurilor Americii de Nord cu o suta de ani inainte de Columb, pana la Jurnalul personal al lui Hitler, alaturi de viata si aventurile mai putin stiute ale falsificatorilor celebri, cat si lupta autoritatilor in a-i demasca.

Un volum de o calitate fantastică, care se constituie într-un un izvor minunat de informaţie şi cunoaştere, cu un conţinut consistent de fotografii şi ilustraţii color.

  • Copertă cartonată
  • Format mare, tip enciclopedie
  • Fotografii, desene şi hărţi color

Aceasta carte exploreaza „incalcita panza pe care o tesem atunci cand avem ca principala practica inselarea altora”. Aici inselaciunea imbraca trei forme distincte – falsul, contrafacerea si activitatile frauduloase care reprezinta trei pasi pe calea ce duce spre delict.

Falsul este o copie dupa ceva original care exista deja sau despre care exista marturii scrise conform carora ar fi existat candva. Originalul poate fi un document de orice fel -un exemplar de bancnota, o scrisoare, manuscrisul unei carti – sau o lucrare de arta. Falsul mai poate presupune asumarea unei identitati false sau pe cea a unei alte persoane, aflate in viata sau decedate.

Contrafacerea este atribuirea unui fals persoanei care este autorul real al obiectului care a fost copiat. Aceasta poate insemna doar adaugarea numelui autorului la copia falsa. Poate fi vorba de o semnatura falsa adaugata unui document sau unei opere de arta sau furnizarea unei dovezi false, care sa sprijine identificarea eronata a autorului. Pana aici, in general, nu s-a comis nicio infractiune. In definitiv, multi artisti amatori fac copii dupa picturi de Van Gogh sau Matisse, de exemplu, iar unii – chiar daca doar din amuzament – chiar adauga semnatura maestrului.

Cu toate acestea, daca plastograful intentioneaza apoi sa profite de pe urma contrafacerii, fie prin oferirea exemplarului contrafacut spre vanzare, indiferent de cale, fie prin folosirea lui pentru alte modalitati de a scoate bani – atunci actiunea lui devine frauda, iar aceasta este o infractiune.

Prin lege, cineva care copiaza un exemplar de bancnota, de exemplu chiar fara a incerca sa o puna in circulatie, este vinovat de plastografie sau, mai exact, de contrafacere. Iar o persoana care ia numele unei alte persoane cu intentia de a comite o infractiune sau care se prezinta dandu-se drept altcineva poate trece imediat de la simplul fals la comiterea unui act de frauda.

Dupa cum vom vedea din aceasta carte, aproape orice a fost, candva sau altcandva. falsificat sau contrafacut. Si n-a fost vorba numai de opere celebre de arta, bancnote sau alte obiecte de fiscalitate, testamente, acte de identitate, mobilier, bijuterii sau ceramica. De-a lungul anilor, falsificatorii lipsiti de scrupule si-au investit toata priceperea si concentrarea in producerea de sticle false de whisky, de exemplu, si de alte tipuri de marfuri, incluzand aici orice, de la jeansi de marca la cutii de fasole.

Innes Brian - Falsuri si contrafaceri.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.