Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Istoria secreta a Kremlinului (3 vol.)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 600
An: 2007
Stare: Impecabilă

Alain Manevy – Istoria secreta a Kremlinului (3 vol.).

Istoria secreta a Kremlinului. O succesiune de crime, tradari si conspiratii.

De la asasinarea tarilor la Lenin, Stalin, Trotski si Beria, procesele de epurare si lagarele de concentrare…

Istoria secretă a Kremlinului, vol. 1

De ce au fost executati tarul si familia sa atunci cand revolutia triumfase deja? Au existat supravietuitori? Cine a ordonat masacrul? Sa ? fost o actiune inspirata de conducatorii revolutionarilor sau o initiativa locala? Si ce rol a jucat Rasputin in declansarea revolutiei ruse?

Care erau relatiile dintre Lenin si Stalin? Ce urmarea cu adevarat Trotski? Isi alesese, sau nu, Lenin succesorul? Ce continea testamentul secret al parintelui revolutiei? Cum a reusit Stalin sa-si indeparteze principalii concurenti in cursa pentru putere?

Unul dintre episoadele cele mai sangeroase ale istoriei tinerei Uniuni Sovietice a fost revolta culacilor si represiunea care i-a urmat. De ce au fost eliminati sute de mii – milioane chiar – de tarani? Ce anume li s-a reprosat? Putea oare Kremlinul sa procedeze in alt fel?

Istoria secretă a Kremlinului, vol. 2

Procesele de la Moscova reprezinta una dintre cotiturile decisive din politica lui Stalin. Oare de ce a vrut sa-si elimine principalii tovarasi de lupta? Cum au ajuns ei sa faca niste marturii in intregime inventate? Care a fost mecanismul acestor procese care au provocat disparitia unei mari parti din elita revolutionara si militara sovietica? Vom putea citi continutul acestui dosar umilitor si zdrobitor.

Sa fi disparut Stalin in luna iunie 1941 dupa atacul lui Hitler impotriva Uniunii Sovietice? Fusese sau nu tinut la curent, in special de catre spionii lui, despre intentiile agresive ale Fuhrerului? A fost luat pe nepregatite si implicit depasit de brutalitatea evenimentelor? Ca sa intelegem mai bine aceasta problema, trebuie sa ne intoarcem cu doi ani in urma, in momentul surprinzatorului pact germano-sovietic semnat in luna august 1939, spre marea uimire a occidentalilor.

Cum a murit Beria, personaj de temut, seful suprem al politiei sovietice, care asculta orbeste de Stalin, fiind vinovat pentru toate masacrele comandate de acesta? Se impune totusi o intrebare: a fost Beria principalul responsabil pentru epurarile sangeroase si moartea a milioane de oameni considerati opozanti ai politicii staliniste?

Istoria secretă a Kremlinului, vol. 3

Trotki va fi toata viata sa dusmanul numarul unu al lui Stalin. Stapânul Kremlinului îl va urî pâna la moartea acestuia. Cum a fost cu adevarat ucis Trotki? A fost asasinul sau trimis de Kremlin? Ce a ajuns dupa eliberarea din temnitele mexicane? Aceasta poveste, care îsi va avea deznodamântul în Mexic, în 1940, începe de fapt înca din primele ore ale revolutiei ruse.

Ruptura dintre Moscova si Belgrad va reprezenta efectul luptei dintre cei „doi Stalin“. Unul, cel adevarat, cel de la Kremlin, si celalalt, iugoslavul Tito. Originile acestui confl ict si ruptura care i-a urmat le gasim în raporturile din timpul razboiului dintre cele doua tari, aflate în lupta împotriva aceluiasi dusman, Hitler. Tito va fi , de fapt, singurul lider comunist care va îndrazni sa se opuna, în mod deschis, dincolo de perdeaua de fier, autoritatii Kremlinului si mai ales lui Stalin.

Moartea lui Stalin va marca începutul schimbarii politicii Uniunii Sovietice atât pe plan intern, cât si pe plan extern. De fapt, ceea ce a provocat cu adevarat sfârsitul unei lumi si a unei epoci a fost a doua sa moarte – destalinizarea –, si nu moartea fi zica a stapânului Kremlinului. Nikita Hrusciov va fi principalul artizan al destalinizarii. si vom vedea de ce.

Istoria secretă a Kremlinului (3 volume) – de:

  • André Fatras, Eric de Goutel, Michel Honorin (vol. I)
  • Alain Manevy, Pierre Nouaille, Jean Renald (vol. II)
  • Louis Barral, Jean Delamotte, Paul Lagron (vol. III)

Alain Manevy - Istoria secreta a Kremlinului (3 vol.).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top