Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata

Categorie: . Autor: .
Pagini: 320
An: 2004
Stare: Nouă

Jean Delumeau – Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata.

Nevoia de securitate (inclusiv protectia sociala si dreptul la munca) a capatat o asemenea importanta in civilizatia noastra, incat a devenit o adevarata obsesie. De aici, exploatarea facila de catre mass-media a tuturor spaimelor si nelinistilor. Dar nu cumva inmultirea masurilor de asigurare de tot felul tinde sa inabuse in adult initiativa si creativitatea? Nu avem nevoie de o anume doza de insecuritate ca sa simtim ca traim? Nu cumva o prea mare securitate pune in primejdie libertatea? Pornind de la ideea ca sentimentul de securitate are o istorie care ne poate ajuta, pe noi, cei de azi, sa ne cunoastem mai bine, Jean Delumeau schiteaza in studiul sau o imagine a Occidentului din perioada secolelor XIV-XVIII, punand un accent deosebit pe ritualurile colective de exorcizare, deculpabilizare, reconciliere, protejare sau vindecare.

In pofida unei nevoi legitime de a ne simti linistiti si ocrotiti, „nelinistea” ne este si ea necesara – o „neliniste” fecunda, care este aspiratia la fericire, pe care experientele vietii pamantesti nu o pot implini. De unde ne vine oare dorinta de a fi fericiti?

Incercand sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare, Jean Delumeau realizeaza o adevarata geografie si cronologie a fricilor specifice Occidentului din perioada secolelor XIV-XVIII, scotand in evidenta preocuparea de a acorda un permanent sprijin religios vietii cotidiene.

Nevoia noastra de securitate este atit de puternica, incat inventam mereu noi si noi metode de aparare, angajandu-ne intr-o cursa fara sfarsit, care ne obliga sa infiintam protectii inedite impotriva unor amenintari necunoscute de inaintasii nostri.

Cuprins: Cum reuseau stramosii nostri sa se linisteasca? • Cum isi dominau fricile? • Ce „sisteme de securitate” injghebasera? • De ce mijloace de aparare dispuneau, intr-un anume spatiu si pe parcursul unei felii de istorie, impotriva angoaselor individuale si pericolelor colective?

Jean Delumeau – Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata.

Jean Delumeau - Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top