Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Sensul istoriei

Categorie: . Autor: .
Pagini: 216
An: 1996
Stare: Bună

Nikolai Berdiaev – Sensul istoriei.

Profundul ganditor rus este foarte apreciat de publicul roman, daca avem in vedere numeroasele versiuni ale operelor sale capitale, aparute la noi in ultimii ani (de pilda, Filosofia lui Dostoievski, Sensul creatiei etc.).

Ernesto Sabato rezuma astfel conceptia lui Berdiaev asupra istoriei: „istoria nu are niciun sens prin ea insasi; in fond, ea nu este decat o serie de esecuri si dezastre. Dar toate acestea sint destinate sa dovedeasca tocmai ca omul nu trebuie sa caute sensul vietii in Istorie, in timp, ci in Eternitate. Sfarsitul istoriei nu este imanent, ci transcendent. Astfel, pentru Berdiaev, toate calamitatile pe care le denunta Ivan Karamazov reprezinta, in chip paradoxal, un motiv de optimism, ele constituind dovada imposibilitatii oricarei solutii terestre. Or, este foarte dificil sa nu disperi, daca excluzi din acest existentialism credinta in Dumnezeu, caci am ramane intr-o lume lipsita de sens, care s-ar sfarsi intr-o moarte definitiva”.

Cuprins: Berdiaev si termenii unui sistem nesistematic • Despre esenta “istoricului”. Semnificatia traditiei • Despre esenta “istoricului”. Metafizic si istoric • Despre istoria celesta. Dumnezeu si omul • Despre istoria celesta. Timp si eternitate • Destinul evreimii • Crestinismul si istoria • Renasterea si umanismul • Sfarsitul Renasterii si criza umanismului. Patrunderea masinii • Sfarsitul Renasterii si criza umanismului. Dezagregarea chipului uman • Conceptia despre progres si sfarsitul istoriei • Vointa de viata si vointa de cultura

Traducere de Radu Parpauta. Prefata: Ilie Gyurcsik

Nikolai Berdiaev - Sensul istoriei.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top