Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 688
An: 2009
Stare: Nouă

William Shakespeare – Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux).

Pentru tragedia Regele Lear, W. Shakespeare s-a inspirat dintr-o poveste populara. Personajul principal, cel care da si titlul lucrarii, isi imparte regatul, la batranete. De mostenire vor beneficia insa doar doua dintre fiicele sale, Regan si Goneril. Ele nu vor reusi sa onoreze conditiile mostenirii, iar Lear, vazandu-se si fara coroana, si fara suita regala demna de rangul sau, innebuneste. Mult prea tarziu isi va da seama ca cea care merita cu adevarat atentia si afectiunea sa este cea de-a treia fiica, mezina Cordelia. Desi dezmostenita, Cordelia nu a incetat sa il iubeasca pe rege. Spre deosebire de sora lor, Regan si Goneril dau dovada de egoism si cruzime fara margini fata de tatal lor.

In paralel cu povestea regelui Lear, Shakespeare ilustreaza lupta dintre fiii contelui de Gloucester, Edmund si Edgar. Edmund, fiul nelegitim, tese o multime de intrigi pentru a parveni cu orice pret. De partea cealalta, Edgar e intruchiparea binelui si ii va pedepsi faptele imorale.

Regele Lear este considerata de multi critici ca fiind cea mai mare reusita artistica a lui Shakespeare. Prima punere in scena a acestei opere a avut loc in 1606, cu zece ani inainte de moartea dramaturgului. Inainte de Shakespeare, povestea regelui Lear a fost “tratata” de catre alti doi mari autori, John Higgins si Edmund Spencer.

William Shakespeare - Regele Lear / Timon din Atena / Cymbeline (editie de lux).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top