Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Biblia hazlie

Pagini: 548
An: 1962
Stare: Foarte bună

Leo Taxil – Biblia hazlie.

Biblia hazlie (în franceză La Bible amusante) este un cunoscută carte scrisă de Léo Taxil şi publicată iniţial în Franţa, la Paris, la editura Librairie anti-cléricale, în 1882.

Începând cu anul 1897, lucrarea a fost republicată în 67 de mici fascicule săptămânale, până în 1898, de către editura Librairie pour tous. Această ediţie a fost completată cu citate din textul Bibliei şi cu toate comentariile anti-biblice emise de Voltaire, Fréret, lord Bolingbroke, Toland şi de alţi critici.

În Biblia hazlie, Taxil citează şi comentează în stil umoristic inadvertenţele textului Bibliei şi ia în derâdere contradicţiile ce există între diferite capitole ale Vechiului Testament.

În plus, lansează întrebări de tipul: “Dar dacă tăierea împrejur este de origine divină, atunci de ce creştinii au renunţat totuşi la ea?”

În legătură cu prerogativele papale, Taxil comentează:

“Evreii îi împărţeau pe îngeri după o scară ierarhică cu zece trepte: 1) cadosimii, – preasfinţii; 2) ofamimii – cei iuţi; 3) oralimii – cei puternici; 4) sasmalimii – îngerii-flăcări; 5) serafimii – îngerii-scântei; 6) malahimii – solii; 7) elohimii – divinii; 8) benelohimii – fiii domnului; 9) heruvimii – îngerii-boi; 10) iesimii – cei însufleţiţi. Dar papa Grigore I i-a împărţit pe îngeri cu totul altfel. Din porunca lui, creştinismul a adoptat împărţirea îngerilor în 3 trepte cu câte trei ranguri fiecare: prima treaptă – serafimii, heruvimii şi întâistătătorii; a doua treaptă – forţele, puterile şi stăpânirile; şi a treia treaptă – principiile, arhanghelii şi îngerii simpli. De aici se vede cât de mare este puterea Papii: nu e glumă să ai dreptul de a schimba rânduiala rangurilor cereşti.”

Leo Taxil - Biblia hazlie.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top