Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Strigatul pietrelor

Pagini: 110
An: 2009
Stare: Nouă

Hikaru Okuizumi – Strigatul pietrelor.

Strigătul pietrelor este genul de poveste în a cărei limpezime se citeşte tulburător de clar tristeţea unei conştiinţe îndelung încercate, care tânjeşte însă după o ordine şi o înţelegere de ordin superior. Personajul central este Tsuyoshi Manase, un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial, iubitor de cărţi şi colecţionar amator de pietre. în pasiunea cu care adună micile fărâme de rocă, bărbatul care pare să-şi ducă paşnic viaţă după război reface, la nivel simbolic, o veche mandală, al cărui adevăr l-a învăţat în momentele de groază trăite pe front. în vremuri când vieţile oamenilor păreau că nu valorează nici cât noroiul din tranşee, în minte îi rămân întipărite ultimele cuvinte ale unui bătrân geolog muribund:

În mod normal nu dăm prea mare atenţie pietrelor de pe marginea drumului, nu-i aşa? […] Ei bine, aici te înşeli, ştii? […] Rocile s-au format în urma răcirii magmei încinse şi a solidificării acesteia; rocile se erodează sub acţiunea vântului şi a apelor pământului. Uite-aşa apar pietrele. La rândul lor, pietrele se macină şi devin nisip, iar nisipul se transformă în pământ nisipos. Apoi pietrele, nisipul şi pământul sunt duse de torenţi şi se aşază pe fundul lacurilor, bălţilor şi mărilor, unde se întăresc din nou şi se transformă în roci. Şi atunci roca aceea se erodează din nou, devenind iarăşi piatră […] Până şi ultima pietricică din albia râului poartă cu sine întreaga istorie a universului.

Despre autor

Hikaru Okuizumi (1956) este unul dintre scriitorii japonezi care şi-au inclus în palmares prestigiosul premiu Akutagawa, cea mai importantă distincţie literară din Japonia. Okuizumi a primit acest premiu pentru Strigătul pietrelor, cel mai cunoscut şi tradus roman al lui, după ce, cu un an înainte, câştigase alt premiu cu greutate, Noma, o distincţie destinată scriitorilor tineri, pe care şi-a adjudecat-o cu romanul de debut, Novalis no Inyō (1993).

Scriitorul are o pregătire umanistă, definitivată la universitatea ICU din Tokio, şi din 1999 predă la universitatea Kinki. Pe lângă Strigătul pietrelor, Hikaru Okuizumi a mai publicat şase romane, ultimul acum patru ani, Modal na Jishō.

Colecţia Cotidianul.

Hikaru Okuizumi - Strigatul pietrelor.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top