Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Marile sperante (2 vol.)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 665
An: 1969
Stare: Foarte bună

Charles Dickens – Marile sperante (2 vol.).

Fiind un roman de formaţie – biografia unui personaj din copilărie până în anii maturităţii – Marile Speranţe captivează prin intensitatea scenelor de multe ori dramatice. Copilărie tristă, adolescenţa marcată de o dragoste neîmpărtăşită şi o tinereţe încărcată de emoţii şi speranţe năruite compun efectul dramatic al scrierii lui Dickens, atât de cunoscut şi îndrăgit de cititorii din lumea întreagă.

Imensa popularitate a romanului lui Charles Dickens se datorează într-o mare măsură şi variantelor multiple de ecranizări realizate de-a lungul anilor. Faptul că este un clasic al literaturii nu mai trebuie demonstrat, analizele şi cronicile apărute în literatura de specialitate atestând în mod categoric meritele acestui roman de a-şi disputa primele locuri în topul celor mai citite cărţi din toate timpurile.

Influentele Revolutiei Franceze în plan ideologic, puternic resimtite în epoca lui Dickens, se regasesc în multe dintre operele sale prin îndemnurile la emancipare pe care le transmite cu entuziasm catre cititori. „Sunt parinte iubitor pentru toti copiii fanteziei mele“, afirma autorul Marilor sperante, care credea cu tarie în capacitatea omului de a depasi obstacolele vietii si a-si crea o cariera importanta în orice domeniu. Confirmarea adevarului cuprins de afirmatia sa ajunge la cititori de îndata ce acestia descopera doar câteva din experientele de initiere în tainele vietii, prin care trece orfanul Pip. Aidoma unui parinte, Dickens îi permite lui Pip sa vina în contact cu oameni si situatii rupte din realitate, care fie îl pun în pericol, fie îl dezamagesc, spulberându-i visele si inocenta, dar cu ajutorul carora descopera lumea cu toate nuantele ei. Nascut într-un mediu ostil oricarei posibilitati de evolutie în plan personal sau social, Pip este lovit de noroc si devine posesorul unei averi care naste mari sperante. Efectul noii situatii se resimte imediat, atât în modul de raportare al celorlalti la el, cât si în atitudinea lui fata de ceilalti. Inserând multiple episoade autobiografice în romanul sau, Dickens construieste personaje dupa modelul oferit de realitate, pe care le prezinta într-un mod absolut original. Astfel, defectele eroilor implicati în actiune sunt mai curând o sursa sigura de umor decât un mod de a trezi aversiunea cititorilor. Si într-adevar, dupa ce râde pe saturate, nimeni nu se mai poate înfuria în fata perfidiei cu care lingusitorul domn Pumblechook îi strânge mâna lui Pip, de cel putin zece ori în cinci minute, afirmând ca el a stiut dintotdeauna ca micul Pip este înzestrat cu evidente calitati de gentleman si ca va fi bogat într-o buna zi.

  • 2 volume
  • colecţia Biblioteca Pentru Toţi
  • 309pag. + 356pag.
  • traducere de Vera Călin

Charles Dickens - Marile sperante (2 vol.).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top