Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Jurnalul unui batran nebun

Pagini: 160
An: 2007
Stare: Nouă

Junichiro Tanizaki – Jurnalul unui batran nebun.

Junichiro Tanizaki (1886 – 1965) este unul dintre cei mai importanţi şi mai populari scriitori japonezi moderni, fiind considerat, în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai mare autor în viaţă din ţara sa. Născut într-o familie de negustori înstăriţi din centrul Tokio-ului, Takizaki este pasionat încă din tinereţe de literatură şi duce, timp de ani buni, o viaţă boemă, marcată de opţiuni şi mentalităţi hotărît pro-occidentale. Prima sa carte, Autorul de tatuaje, a fost publicată în 1910, însă succesul său literar vine abia după 1923, cînd se mută la Kyoto. În timpul războiului, începe să abordeze teme legate de istoria japoneză şi nu mai publică, iar apoi, după reinstaurarea unui regim democratic, revine cu una dintre capodoperele sale, Ninsoare măruntă (1948).

Jurnalul unui bătrân nebun este unul dintre ultimele romane scrise de Tanizaki, centrat, fireşte, în jurul unor teme ca bătrâneţea şi boala, dar din care nu lipsesc deloc subiectele care par să-l fi interesat mereu pe autor: senzualitatea, dragostea obsesivă, dorinţa carnală, dar şi conflictul între valorile tradiţionale şi cele moderne într-o ţară care, la vremea respectivă, era într-un proces accelerat de transformare socială şi culturală. Remarcabil, la Tanizaki, este acel simţ uimitor al detaliilor, acest spirit de observaţie care dă, până la urmă, substanţa oricărui roman bun. Pe fundalul unei Japonii postbelice în care vechiul şi noul se întîlnesc, cartea dezvăluie, poate autobiografic, experienţele bătrânului Utsugi, care îşi explorează pînă în cele mai mici amănunte trupul bolnav şi spiritul bântuit de dorinţe şi obsesii inconfesabile.

Colecţia Cotidianul.

Junichiro Tanizaki - Jurnalul unui batran nebun.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top