Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

O mie de monede de aur

Pagini: 224
An: 2008
Stare: Foarte bună

Ruthanne Lum McCunn – O mie de monede de aur.

Ruthanne Lum McCunn este o apreciată scriitoare americană, cu dublă descendenţă, chineză şi scoţiană. S-a născut în San Francisco, Chinatown, dar a crescut la Hong Kong. Aici a fost educată şi în şcolile chinezeşti, şi în cele britanice, iar în 1962 s-a întors în America pentru a-şi completa studiile. A început să scrie la 30 de ani, iar O mie de monede de aur este romanul cu care a debutat trei ani mai tîrziu. Un succes de critică, şi totodată foarte popular printre cititori, romanul a fost în cele din urmă ecranizat şi întîmpinat cu acelaşi entuziasm.

Prozatoarea a continuat să scrie alternînd cu uşurinţă genurile. A publicat o carte pentru copii, Pie Bitter, două volume de nonficţiune, Sole Survivor şi Chinese American Portraits: Personal Histories 1828-1988, şi încă trei romane: The Moon Pearl, Wooden Fish Songs si God of Luck, recompensate toate cu premii. Multe dintre romanele ei păstrează tipul de oralitate propriu poveştilor populare din China şi limbajul neprotocolar al oamenilor simpli.

În afară de scris, McCunn şi-a construit o respectabilă carieră de pedagog la universităţi de prestigiu precum Cornell University sau Universitatea din San Francisco.

O mie de monede de aur este un roman biografic. Ghidată de documente istorice, dar şi de oameni care au fost martorii unora dintre istoriile povestite aici, McCunn reconstituie viaţa unei chinezoaice ajunse în SUA după ani de persecuţii şi umilinte. Lalu Nathoy, devenită Polly Bemis în noua ţară, fusese vîndută pentru că familia ei de fermieri să poată supravieţui şi transformată într-o marfă, lesne de trecut de la un stăpîn la altul. Aventura înrobirii şi a eliberării începe în China anului 1865 şi se termină în America, în 1933. Formidabile acte de curaj, umilinţe de nedescris, dar şi incredibila tărie a unei femei hotărîte să-şi cîştige o viaţă în libertate, însufleţesc tablourile mişcătoare din care se leagă această biografie cu totul senzaţională.

În carte este descrisă aproape întreaga viaţă a lui Lalu/Polly, de la munca pe camp împreună cu tatăl ei şi pînă la moartea ei. S-a născut undeva în nordul Chinei şi şi-a încheiat viaţa în America.

A ajuns acolo după ce a fost vîndută de tatăl ei pentru a putea să-şi salveze restul familiei, a căzut în mîna bandiţilor, apoi în mîna unei matroane care la rîndul ei a vîndut-o unei traficante şi în cele din urmă, după ce a călătorit luni întregi înghesuită în cala vaporului spre America, a ajuns în Warrens, în timpul “goanei după aur”, unde a fost obligată de noul său stăpîn să-şi vîndă corpul şi să-şi schimbe numele în Polly.

Singurul lucru care a ţinut-o în viaţă după toate încercările, a fost gîndul că într-o zi îşi va recăpăta libertatea, astfel că a început să adune aur din pulberea pe care o lăsau în urma lor jucătorii din salonul lui Hong King. A reuşit să-şi facă prieteni buni şi de încredere, care au încercat s-o cumpere de la stăpînul ei.

Norocul ei a fost Charlie, un american temut şi respectat, care s-a îndrăgostit de ea şi a cîştigat-o la cărţi. Aşa au ajuns să trăiască împreună, iar el să-i construiască o pensiune, devenind de-a lungul timpului o doamnă respectabilă, dar care refuză cu îndîrjire să se mărite cu omul iubit. În cele din urmă, după mulţi ani, Charlie o convige să devină cetăţean al Americii, cu acte în regulă, avînd numele lui, îi construieşte o cabană în alt ţinut, îşi făuresc împreună o viaţă de vis şi sunt înconjuraţi de prieteni.

De două ori îşi salvează bărbatul de la moarte, însă nu-l poate vindecă de o boală gravă ce-i atacă plămînii. Moartea lui Charlie îi provoacă o nemărginită suferinţă. Îi rămîn însă prietenii care sunt lîngă ea pentru a-i alungă singurătatea.

Povestea sa de supravieţuire o face celebră şi mulţi vin s-o viziteze sau să-i ia interviuri, iar după moartea sa, casa devine muzeu.

Un roman cu adevărat superb.

Ruthanne Lum McCunn - O mie de monede de aur.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top