Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

21 %

Domnisoara Brodie in floarea varstei

Categorie: . Autor: .
Pagini: 126
An: 2007
Stare: Nouă

Muriel Spark – Domnisoara Brodie in floarea varstei.

Romanul Domnisoara Brodie in floarea varstei e o parabola a ispitelor tineretii si a riscurilor puterii.

Multi dintre noi au cunoscut, la un moment dat, o „domnisoara Brodie“. Care ar fi putut fi chiar o profesoara, ca in romanul lui Muriel Spark, daca nu cumva vreo matusa mai afurisita sau vreo vecina fioroasa, poate chiar mama unui tovaras de joaca din copilarie. Domnisoara Brodie a lui Muriel Spark e o femeie grozava sau o grozavie de femeie, cum va place mai mult.

O profesoara magnetica, neconventionala, care alege sase fete – „setul Brodie“ – pe care sa le educe altfel decit pe restul elevelor, pe care sa le vada diferentiindu-se prin atitudinile lor emancipate si prin superioritatea lor intelectuala. Jean Brodie, o femeie singura in Edinburghul anilor treizeci, este o femeie puternica, pentru care sursa puterii consta in instruirea elevelor sale, in transformarea lor in „la créme de la créme“. In timp ce creeaza aparenta unor cursuri normale, pentru cazul in care cineva ar fi venit peste ele, domnisoara Brodie le umple capul micutelor domnisoare cu povesti despre iubitul ei mort in razboi, le povesteste despre arta lui Giotto, le dezvaluie secretele cosmeticelor, incearca sa faca din ele niste europene si nu niste biete provinciale. Discursurile patimase ale domnisoarei Brodie se refera la fascism, precum si la versurile lui Tennyson, caci fiecare dintre ele e doar o incercare de apropiere de Absolutul pe care il cauta. Domnisoara Brodie tocmai a intrat in floarea virstei. Si vorbeste cu atita convingere despre asta incit „floarea varstei“ a domnisoarei Brodie prinde contur in fata ochilor fetelor, ca o podoaba nelipsita a profesoarei lor. Caci, oricit de ridicol ar fi gindul, domnisoara Brodie descopera in acea „floare a varstei“ esenta unui spirit plin de viata, magnetic si la fel de real pe cit si-l imagineaza elevele. Si, datorita talentului de povestitoare al lui Muriel Spark, la fel de real pe cit si-l imagineaza cititorul.

Muriel Spark - Domnisoara Brodie in floarea varstei.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top