Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Varsta inocentei

Categorie: . Autor: .
Pagini: 350
An: 2009
Stare: Nouă

Edith Wharton – Varsta inocentei.

Romanul Vârsta inocenţei, considerat una dintre cele patru capodopere marca Edith Wharton, a fost premiat cu Pulitzer. Scris – a mărturisit autoarea prietenilor – ca o reacţie la catastrofa războiului, Vârsta inocenţei se întoarce la lumea dispărută a copilăriei lui Wharton, în anul 1870.

Romanul aduce din nou în scenă acea veche societate newyorkeză, înţepenită în prejudecăţile din care îşi făcuse, în timp, un set rigid de cutume sociale. Sosirea din Europa a contesei Ellen Olenska, după o despărţire comentată de toată crema respectabilităţii newyorkeze, declanşează un adevărat scandal. Dacă lumea bună din jur discută pentru că aşa se întreţine coregrafi a de salon, trei personaje se văd forţate să-şi regândească decisiv valorile şi, implicit, deciziile şi conduita: Ellen Olenska însăşi, verişoara ei proaspăt logodită, May Welland, şi bărbatul care e pe cale să-i devină soţ, Newland Archer, singurul atent la viaţa străinei pe care toţi o arată cu degetul.

Despre Edith Wharton

Edith Wharton (1862-1937) a fost prima femeie care a primit premiul Pulitzer, distincţie care i-a revenit tocmai pentru romanul Vârsta inocenţei, publicat în 1920. Chiar dacă a beneficiat de privilegiul apartenenţei la una dintre cele mai strălucite familii din New York, prozatoarea nu a avut o viaţă uşoară: obligaţiile sociale, mariajul nefericit cu Edward Wharton, divorţul şi falsitatea lumii bune din New York au făcut-o pe Wharton să se stabilească, la fel ca mulţi alţi artişti, la Paris. Europa era, de altfel, continentul de sufl et, unde îşi completase educaţia în lungi călătorii regizate de părinţi şi către care privea cu aceeaşi nostalgie care l-a încercat mereu şi pe mentorul ei, Henry James, prozatorul care a pus ca nimeni altul în oglindă cutumele newyorkezilor cu aerul de familie bună al europenilor.

Wharton n-a obosit niciodată să-i mulţumească maestrului James, de care o lega o afecţiune profundă, pentru rolul esenţial pe care l-a jucat în transformarea ei în scriitoare. Henry James n-a fost însă singurul personaj major care a onorat-o cu prietenia şi tutela lui. Andre Gide, Jean Cocteau, sau Sinclair Lewis au fost printre apropiaţii prozatoarei, care şi-a atras şi compania artiştilor, şi bunăvoinţa unor importanţi oameni de stat, cum a fost Theodor Roosevelt. De la volumul de povestiri cu care a debutat, The Greater Inclination (1899) şi până la volumul autobiografic apărut cu trei ani înainte să moară, A Backward Glance (1934), Wharton a publicat un număr impresionant de povestiri şi romane, dintre care se detaşează, prin notorietate, The House of Mirth şi, bineînţeles, Vârsta inocenţei.

“Această vârstă a inocenţei are legătură cu desprinderea de inocenţa unui eveniment american înaintea primului război vinovat al americanilor. Primul război care scutură America din ea însăşi sau din mirajul pe care şi-l impune.” (Emil Hurezeanu)

În roman există nostalgie, dar nu lipsesc nici ambiguitatea şi nici satira la adresa personajelor. Cartea a devenit instant un best-seller, fiind apreciată deopotrivă de cititori şi de critici.

Colecţia Cotidianul.

Edith Wharton - Varsta inocentei.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top