Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

O calatorie in India

Categorie: . Autor: .
Pagini: 356
An: 1977
Stare: Nouă

E.M. Forster – O calatorie in India.

E. M. Forster (1879-1970) s-a născut la Londra în familia unui arhitect; dupa moartea tatălui său, a crescut într-un mediu dominat de femei. Dupa încheierea studiilor, Forster a călătorit în Italia si Grecia împreună cu mama sa, iar la întoarcerea în Anglia a început să scrie eseuri şi proză scurtă pentru publicaţia liberală Independent Review. Primul sau roman, Unde îngerii se tem să păşească, a aparut în 1905, urmat de Cea mai lungă călătorie, în 1907, şi de celebra Camera cu vedere, în 1908, romane bazate, în parte, pe amintirea vacanţelor lungi petrecute cu mama sa în Italia. Howard’s End, publicat în 1910, unul dintre cele mai renumite romane ale sale, era o incursiune în mediul rural englezesc, descriind diferenţele dintre doua familii: una interesată de artă şi literatură, cealaltă de bani şi afaceri. Ulterior, Forster a început să scrie un roman care aborda tema homosexualităţii, Maurice, asupra căruia a revenit de mai multe ori în cursul vieţii sale, dar care a fost publicat postum, abia în 1971. Între anii 1912 – 1913, Forster a călătorit în India, iar după izbucnirea primului război mondial s-a înrolat în Crucea Roşie şi a plecat în Egipt, la Alexandria. Dupa război, scriitorul a plecat din nou în India, în 1921, pentru a lucra ca secretar particular al maharadjahului din Dewas. Această perioadă l-a inspirat să scrie O călătorie în India (1924), ultimul său roman. Avea patruzeci si cinci de ani, dar până la moartea sa, în 1970, s-a dedicat altor activitati culturale, în special criticii literare. În 1949, a refuzat înnobilarea cu titlul de cavaler, acceptând, de-abia în 1969, Ordinul de Merit britanic.

În O călătorie în India, Forster descrie devastarea acestei ţări în timpul ocupaţiei britanice, dar cartea şi-a câştigat renumele prin transpunerea poetică a două lumi opuse: Orientul şi Occidentul – două stări de spirit diferite, două principii reduse la norme de conduită, la estetică şi pragmatism.

E.M. Forster - O calatorie in India.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top