Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Pe patul de moarte

Categorie: . Autor: .
Pagini: 233
An: 1972
Stare: Nouă

William Faulkner – Pe patul de moarte.

Bine aţi (re)venit în Yoknapatawpha! Ţinutul unde este cel mai greu să faci o recenzie, tocmai pentru că el, Creatorul, îţi repetă obsesiv că vorbele nu mai au nicio putere. Şi totuşi tocmai el dovedeşte o măiestrie nemaivăzută în a se juca cu ele. Iată lumea lui Faulkner.

Structurat cu simplitate (fiecare capitol poartă denumirea personajului care îl povesteşte), firul narativ este construit pe baza monologului interior al personajelor. Punctul de pornire al romanului Pe patul de moarte este reprezentat de moartea lui Addie Bundren. Pentru că ultima sa dorinţă a fost să fie înmormântată în pământul strămoşilor ei, întreaga familie porneşte într-o periculoasă călătorie spre Jefferson.

Cu toate că această călătorie ne este prezentată din punctele de vedere ale tututor personajelor, să nu vă amăgiţi cu gândul că totul este explicat şi clar. Faulkner construieşte treptat şi cu mult suspans fiecare tablou al romanului şi nu o dată am simţit nevoia de a reciti capitole anterioare. Ni se oferă mici indicii, care doar dacă sunt puse cap la cap pot dezvălui în totalitate romanul.

Personajele sunt conturate cu precizie şi atenţie: Anse, soţul lui Addie, în căutare de noi dinţi şi nouă nevastă, eroismul aproape prostesc a lui Cash, agresivitatea lui Jewel, calculul rece şi curajos a lui Dewey Dell. Romanul are două puncte magice, care rămân adânc întipărite în memorie: desenul sicriului şi capitolul de 4 cuvinte al lui Vardaman.

Pe patul de moarte este un roman experimental, puternic şi deşi foarte trist, totuşi înălţator. Dacă nu aţi citit încă Faulkner, vă recomand să începeţi cu această carte. Dacă aţi citit alte romane, să nu pierdeţi ocazia să-l citiţi şi pe acesta. Este mai uşor decât Absalom, Absalom! sau Zgomotul şi Furia (disponibil aici) , dar poartă amprenta limbajului şi inovaţiei literare faulkneriene.

William Faulkner - Pe patul de moarte.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   contact@carti-online.com
✆   info clienti: (+40)751-546.317

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top