Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

36 %

Pe aripile vantului (vol. I+II)

Pagini: 1262
An: 1970
Stare: Foarte bună

Margaret Mitchell – Pe aripile vantului (vol. I+II).

Cea mai cunoscută poveste de iubire din lume: aceea dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler

În prima zi după apariţia romanului Pe aripile vântului, la mijlocul anului 1936, au fost vândute 50.000 de exemplare, iar până la sfârşitul lui 1937 tirajul a atins, numai în Statele Unite, cifra de 2.000.000. I s-a decernat premiul Pulitzer şi a fost tradus în 21 de limbi.

Unul dintre documentele cele mai ilustrative pentru istoria formării unei naţiuni, romanul surprinde, dincolo de tulburătoarea poveste de dragoste dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler, modificarea structurii sufleteşti a tuturor celor hotărâţi să meargă în sensul istoriei propriei ţări.

Dincolo de dramatica cauză a Confederaţiei din Sud, de începuturile Primului Război Mondial şi de sfârşitul său devastator, Mitchell a creat cea mai cunoscută poveste de iubire din lume: aceea dintre Scarlett O’Hara şi Rhett Butler. Planurile lui Scarlett, pasiunile ei şi eforturile de a salva ţara sunt punctele forte ale romanului. Cartea cuprinde o descriere vie a Atlantei din 1864 şi a dezastrelor cauzate de război şi denotă preocuparea scriitoarei pentru cercetarea istorică. (Evenimentul Zilei)

S-ar putea spune că romanul Pe aripile vântului e unul dintre documentele cele mai ilustrative ale formării unei naţiuni. Transformarea însăşi a mentalităţii unui personaj cum e Scarlett O`Hara simbolizează modificarea structurii sufleteşti a tuturor celor hotărâţi să meargă în sensul istoriei propriei ţări. E, poate, un compromis, aşa cum cred Ashley şi Melanie; dar în această lume a relaţiilor reci şi brutale pe care Nordul industrial o aducea pe pământul plantatorilor sudişti, numai Scarlett şi Rhett sunt apţi să supravieţuiască. Aici stă, poate, înţelesul cel mai adânc al alegoriei pe care o reprezintă acest cuplu de îndrăgostiţi. (Dan Grigorescu)

Acţiunea romanului începe în 1861, în ajunul izbucnirii Războiului Civil (1861-1865), care avea să ducă la dispariţia unei lumi bazată pe principii şi valori tradiţionale şi să transforme “Vechiul Sud” într-o amintire. Destinul fiecărui personaj este prins în tumultul evenimentelor şi numai cei puternici reuşesc să facă faţă transformărilor din jurul lor şi să nu se lase copleşiţi. Scarlett O’Hara, eroina principală, este o supravieţuitoare, o femeie puternică şi independentă, care nu pune mare preţ pe regulile şi convenţiile sociale şi care ştie să folosească evenimentele şi oamenii în favoarea sa.

Margaret Mitchell – Pe aripile vantului (2 vol.):

  • editura Univers, colecţia Romanul Secolului XX
  • 2 volume, 1262 pagini (638pag. + 624pag.)

Avem disponibilă în librăria noastră online şi continuarea acestui roman: Scarlett, de Alexandra Ripley.

Margaret Mitchell - Pe aripile vantului (vol. I+II).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top