Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

31 %

Potopul (5 vol.)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 1780
An: 1969
Stare: Impecabilă

Henryk Sienkiewicz – Potopul (5 vol.).

Potopul surprinde una dintre perioadele cele mai agitate din istoria Poloniei – razboiul cu suedezii , cu radacini temeinic înfipte în vremurile de slava ale Poloniei medievale. Potopul este o fereastra deschisa larg spre un trecut legendar, cu parfumul unei epoci totdeauna scumpe contemporanilor.

Cu toate ca tavalugul razboiului se rostogoleste pustiitor de la un capat la altul al Potopului, antrenand armate imense de razboinici si dezlantuind energii uriase, ca in orice roman de capa si spada, cele doua volume incheaga indirect o cronica artistica a confruntarilor. Inlantuirea fireasca a evenimentelor o realizeaza Sienkiewicz prin intermediul personajului principal, Andrzej Kmicic, a carui evoluare se intrepatrunde organic cu aceea a razboiului.

Romanul incepe in anul 1655, cand suedezii, rupand acordul de la Nowy Targ, incheiat in 1629, invadeaza Polonia, si se sfarseste prin pacea de la Oliwa, din 1660, cuprinzand succesele initiale ale regelui Carol Gustav, dupa capitularea de la Ujscie si tradarea familiei Radziwiil, luptele de hartuiala de sub comanda lui Stefan Czarniecki si izgonirea cotropitorilor.

Sienkiewicz, relevand imprejurarile istorice, subliniaza cu grija contributia salutara, ori dimpotriva, a tuturor participantilor, definindu-i magistral in raport cu atitudinea pe care au avut-o in cursul acestui iures naprasnic ce i-a silit sa opteze intr-un fel, punandu-le in joc averile si viata.

Dezorientatii, fricosii si resemnatii de ieri se transforma miraculos in luptatori vajnici, a caror darzenie uimeste pe vrajmasul invatat sa obtina totul fara lupta. Palcuri intregi grabesc spre locurile de adunare, regimentele se formeaza peste noapte si se instruiesc pe campul de lupta. Pana si corpurile de oaste, care trecusera la inceput de partea suedezilor, intorc armele impotriva lor. In aceasta atmosfera incinsa de pericole, meritele sunt repede recunoscute, oamenii avansand rapid in posturile cuvenite.

Succesele repurtate de Czarniecki il impun ca pe cel mai talentat dintre hatmani, incat pana si un magnet ca Lubormirski ii accepta superioritatea. Daca Wisniowiescki sau pe Chemielniki nu-i vedem exercitandu-si functiile in viforul luptelor, pe Czarniecki il urmarim de multe ori canducandu-si regimentele, unul dupa altul, in mijlocul incaierarii. Sub asemenea comandanti, slahta savarseste inaltatoare fapte eroice, rascumparandu-si cu pretul sangelui panica initiala.

Trei “muschetari”: Wolodyjowski, Skrzetuski si Zagloba, din cei patru, sunt transportati si in Potopul, unde locul lui Podbipieta este luat de firavul la minte, dar vanjosul Roch Kowalski. Grupului care actioneaza intr-un plan apropriat de cel principal, i se adauga uneori Kmicic-Babincz.

Henryk Sienkiewicz – Potopul (5 vol.).

Henryk Sienkiewicz - Potopul (5 vol.).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top