Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Fundatia si Pamantul

Categorie: . Autor: .
Pagini: 446
An: 1994
Stare: Impecabilă

Isaac Asimov – Fundatia si Pamantul.

Fundatiile lui Isaac Asimov nu mai au nevoie de nici o recomandare pentru iubitorii de SF.

Fundatia si Pamantul este una dintre aceste capodopere ale literaturii de fictiune pe care colectia Nautilus o ofera cu bucurie cititorilor.

In propria noastra galaxie a evoluat doar o singura specie de inteligenta destul de substantiala pentru a dezvolta o societate tehnologica, dar ce stim despre alte galaxii? Este posibil ca a noastra sa fie atipica. S-ar putea ca in alte galaxii poate chiar in toate sa existe multe specii inteligente aflate in competitie, toate fiind incomprehensibile pentru noi. Poate ca ele sunt preocupate de concurenta permanenta, dar ce-ar fi daca, intr-una dintre galaxiile acelea, o specie ar obtine superioritatea asupra celorlalte si apoi ar dispune de timp suficient pentru a analiza posibilitatea explorarii altor galaxii?

– Din punct de vedere hiperspatial, galaxia nu-i decat un punct la fel ca intregul Univers. Oamenii n-au vizitat vreo alta galaxie si, din cate stim, nici o specie inteligenta din alta galaxie nu ne-a vizitat vreodata, dar este posibil ca situatia aceasta sa ia sfarsit intr-o buna zi. Iar daca invadatorii isi vor face aparitia, este sigur ca ei vor gasi modalitati de a-i asmuti pe oameni unii impotriva altora. De atata timp ne luptam numai intre noi, incat ne-am obisnuit cu asemenea conflicte intestine. Un invadator care ne va gasi divizati ne va domina pe toti, sau ne va distruge pe toti. Singura apararea reala este sa punem la punct Galaxia, care nu poate fi asmutita impotriva siesi si care poate raspunde cu putere maxima unor invadatori.
– Tabloul pe care-l zugravesti este inspaimantator, spuse Bliss. Vom avea timp sa construim Galaxia?
Trevize ridica ochii, parca straduindu-se sa patrunda prin stratul gros de roca selenara ce-l despartea de suprafata satelitului si de cosmos, incercand sa se sileasca sa vada galaxiile acelea foarte indepartate care se deplasau lent prin intinderi spatiale inimaginabil de vaste.
– Din cate stim, raspunse el, in toata istoria omenirii nu am venit in contact cu nici o alta forma de inteligenta. Este suficient ca situatia aceasta sa continue doar cateva secole, poate mai putin de o zecime de miime din timpul de cand civilizatia exista deja, si ne vom gasi in siguranta. La urma urmelor si aici Trevize simti un brusc fior de neliniste, pe care se sili sa-l ignore, dusmanul nu este deja aici, printre noi.
Si nu cobori privirea pentru a intalni ochii ganditori ai lui Fallom, hermafrodita, transductiva, diferita, care-l fixau insondabil.

Isaac Asimov – Fundatia si Pamantul.

Seria Fundatia.

Isaac Asimov - Fundatia si Pamantul.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top