Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Fructul amar

Categorie: . Autor: .
Pagini: 304
An: 2009
Stare: Nouă

Achmat Dangor – Fructul amar.

Incest, paricid, automutilare, crime gratuite sau din răzbunare, jafuri, furturi şi dispariţii de persoane. Toate aceste orori nu sunt ingredientele unui thriller, ci fac parte din realitatea cotidiană a Africii de Sud, imediat după venirea la putere a lui Nelson Mandela, despre care scrie Achmat Dangor în Fructul amar, romanul care i-a adus celebritatea. O poveste de familie în care părinţii se străduiesc să simuleze normalitatea. Dar tatăl, funcţionar într-o comisie guvernamentală, e alcoolic, mama, asistentă medicală, are porniri incestuoase. Fiul lor, adolescentul Mike, descoperă că tatăl său natural e un fost locotenent în forţele speciale care i-a violat mama. Vrând să-şi răzbune mama, Mike comite mai întîi o crimă de probă.

Fructul amar are ca fundal realităţile crude ale Africii de Sud de după apartheid şi sentimentul generalizat de trădare. Romanul e construit în jurul existenţei unei familii de culoare din Johannesburgul din ultima fază a guvernării lui Mandela, iar conflictele observate în microuniversul familial trimit la fierberea în care e scufundată o întreagă societate. Titlul incomod al romanului încapsulează imaginea unei lumi roase de vină, amărăciune şi corupţie. “Uneori, scrisul meu disconfortează cititorul”, mărturisea Dangor într-un interviu. “Nimănui nu-i place incertitudinea. Ei bine, într-un mod pervers, anumiţi autori sînt binecuvântaţi – sau condamnaţi – să raporteze ambiguităţile istoriei”. Achmat Dangor se raportează, însă, la scena neliniştită a istoriei recente fără să uite că, înainte să fie prozator şi critic al inechităţilor Africii, a fost poet.

Despre Achmat Dangor

Achmat Dangor este un scriitor sud african născut în 1984, în Johannesburg. A publicat până acum trei volume de poezie, două romane şi un microroman. Kafka’s Curse, publicat în 1997 şi Fructul amar (Bitter Fruit), apărut în 2001, sunt cele mai reprezentative contribuţii ale lui Dangor la literatura de limbă engleză din Africa de Sud. Scrierile lui au fost apreciate de critica autohtonă dar au avut parte şi de cronici laudative în ziare de marcă din Marea Britanie şi SUA. Nici premiile literare nu l-au ocolit pe sud-african, cel mai consistent fiind premiul Bosman, care i s-a acordat pentru romanul Kafka’s Course. Pe lângă activitatea de scriitor, Dangor e implicat în viaţa mai multor organizaţii non-guvernamentale din Africa de Sud şi activează în cadrul fundaţiei pentru ajutorarea copiilor, patronate de Nelson Mandela. În prezent, Achmat Dangor locuieşte în Elveţia, la Geneva, împreună cu soţia şi fiul lui.

Colecţia Cotidianul.

Achmat Dangor - Fructul amar.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top