Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Enigmele stiintei

Categorie: . Autor: .
Pagini: 208
An: 2009
Stare: Nouă

Nicolae Chiorcea – Enigmele stiintei.

Secolul trecut – al XX-lea – a fost cel mai bogat secol în mari descoperiri ştiinţifice. Descoperirea fisiunii nucleare, datorată lui Otto Hahn (în anul 1939), a demonstrat posibilitatea eliberării energiei uriaşe conţinute de nucleul atomic, fiind imediat urmată de construirea primului reactor nuclear cu fisiune (Chicago, S.U.A., 1942), fabricarea primelor bombe atomice şi, după încheierea celui de Al Doilea Război Mondial, de construirea primelor centrale electrice nucleare.

Succesele electronicii au dus la realizarea şi extinderea reţelelor de telecomunicaţii la scară planetară (radio şi TV prin satelit, telefonie mobilă, internet etc.), fabricarea de calculatoare electronice din ce în ce mai performante, cu care au fost echipate navele cosmice şi sondele spaţiale trimise să exploreze planetele şi sateliţii lor din sistemul nostru solar – şi chiar dincolo de el.

Punerea la punct a unor noi vaccinuri eficiente, descoperirea antibioticelor, utilizarea transplanturilor de organe, descifrarea codului genetic şi ingineria genetică – au făcut posibilă vindecarea unor boli care altădată erau considerate fără leac.

Ştiinţa ridică, în faţa cercetătorilor, la fel de multe întrebări ca acelea la care au găsit deja răspunsuri, privind fenomene inexplicabile, concepte insuficient înţelese, teorii neverificate etc. – toate intrând în categoria enigme ale ştiinţei, care îşi aşteaptă rezolvarea.

De multe ori, dezlegarea unei enigme ştiinţifice duce la descoperirea alteia noi – şi aşa mai departe. Newton, unul din marile genii ale omenirii – cu modestie – a scris, la sfârşitul cărţii sale „Principiile matematice ale filosofiei naturale”, tipărită în 1689, următoarele cuvinte: „Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe ţărmul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele colorate sau o scoică roşie, în timp ce marele «ocean al adevărului» se întinde necunoscut în faţa mea”. Deşi între timp au fost făcute multe descoperiri ştiinţifice, „pietricelele colorate” nu s-au epuizat, iar oceanul adevărului se întinde, nemărginit. Tocmai de aceea, ştiinţa continuă să fie vie şi atât de fascinantă.

Pentru mai multe informaţii privind temele puse în discuţie, cititorii sunt invitaţi să consulte bibliografia care a stat la baza documentării autorului, anexată la sfârşitul acestei cărţi.

Nicolae Chiorcea - Enigmele stiintei.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top