Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
 • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

 • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

 • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Noi, filologii

Categorie: . Autor: .
Pagini: 127
An: 1994
Stare: Impecabilă

Friedrich Nietzsche – Noi, filologii.

Volumul de fata aduna la un loc studiile de tinerete ale lui Nietzsche, ramase in mostenirea sa manuscrisa. Ele sunt unite de preocuparea comuna, dominanta pentru acea perioada a vietii sale: antichitatea greaca si conditia stiintei care se ocupa cu cercetarea acesteia, filologia clasica, precum si a celor care o reprezinta, filologii clasici.

Este vorba de:

 • Homer si filologia clasica
 • Concurenta homerica
 • Ganduri si schite pentru consideratia inactuala / NOI, FILOLOGII
  • Primele ganduri (toamna lui 1874)
  • Plan si ganduri cu privire la carte (1875)
   1. Plan
   2. Privilegierea antichitatii
   3. Filologii
   4. Ganduri despre greci
   5. Filologul viitorului

Cel mai daunator lucru din lume este incurajarea unei stiinte in defavoarea oamenilor. Omul devenit anemic este un regres al omenirii. El arunca, inapoi, o umbra asupra tuturor timpurilor. Degenereaza cultura, scopul natural al unor stiinte: in cele din urma, stiinta insasi se prapadeste din cauza sa; sta acolo incurajata, dar nu are influenta asupra vietii, sau o influenteaza fara efect moral.

Sa nu-i folosim pe oameni drept lucruri! Din filologia si cunoasterea foarte imperfecta a antichitatii a iesit un curent de libertate, pe cand filologia noastra superior dezvoltata ne subjuga si omagiaza idolul statului.

Friedrich Nietzsche – Noi, filologii.

Friedrich Nietzsche - Noi, filologii.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top