Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

21 %

1989 – Prabusirea imperiului sovietic

Categorie: . Autor: .
Pagini: 408
An: 2009
Stare: Nouă

Victor Sebestyen – 1989 – Prabusirea imperiului sovietic.

1989 – Prăbuşirea imperiului sovietic a lui Victor Sebestyen este un best-seller, lansat pe piaţa internaţională în luna iulie 2009, care oferă o analiză lucidă a unui moment decisiv din istoria modernă. Autorul conturează portretele marilor actori ai acestui moment şi prezintă sute de documente şi interviuri, într-un stil elegant, concis şi obiectiv.

Sebestyen pune într-o lumină corectă, în episoade percutante, evenimentele din tumultoasa decadă a anilor 80 din Rusia, Bulgaria, Germania de Est, Ungaria, Cehoslovacia şi Afganistan. Portretul lui Mihail Gorbaciov este deosebit de exact şi ne invită să reconsiderăm rolul surprinzător al liderului sovietic, asumat acum 20 de ani. Autorul ne oferă şi o viziune personală a acestui moment istoric impregnată de experienţa sa de refugiat ungur în 1956.

La începutul anului 1989, Cortina de Fier mai diviza încă Europa. Ea însemna mai mult decât cei 300 de kilometri de ziduri din beton şi sârmă ghimpată. Era graniţa dintre Occident şi ţările estice, dintre capitalism şi comunism, dintre două sfere de putere aflate de 50 de ani într-un conflict mut, Războiul Rece. Şase state europene estice se aflau la acea dată în spatele Cortinei şi sub influenţa sovietică. Până la sfârşitul anului, însă, Polonia, Cehoslovacia, Germania de Est, România, Ungaria şi Bulgaria au răsturnat dictaturile care le guvernau. În doar câteva luni, revoluţiile au pus capăt deceniilor de opresiune şi, cu excepţia cazului particular al României, ele au fost „de catifea“, fără victime şi vărsare de sânge.

După lansarea volumului 1989 – Prăbuşirea imperiului sovietic, reacţiile presei internaţionale nu s-au lasat aşteptate: Andrew Bast, Newsweek, consideră că Sebestyen excelează în a dezvălui, pe scurt, episoade memorabile, volumul este un „must-have”, spune el, Adam LeBor aprecia în The Sunday Times că lucrarea este realistă şi cuprinzătoare, un raport detaliat ce conţine scene dramatice într-o succesiune aproape cinematografică iar “The Economist” titrează:”O poveste colorată şi pe înţelesul tuturor a unui an miraculos”.

Despre autor

Născut în Ungaria, Victor Sebestyen a lucrat ca jurnalist la publicaţii prestigioase, printre care şi Evening Standard. În 2006, a publicat Twelve Days: Revolution 1956 (12 zile: Revoluţia din 1956), carte care s-a bucurat de un real succes.

Victor Sebestyen - 1989 – Prabusirea imperiului sovietic.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top