Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

13 %

Istoria Garzii de Fier (1919–1941)

Categorie: . Autor: .
Pagini: 384
An: 1993
Stare: Foarte bună

Francisco Veiga – Istoria Garzii de Fier (1919–1941).

Cu aproape un milion de simpatizanti la sfarsitul anilor ’30, Garda de Fier a lasat urme adanci in istoria contemporana a Romaniei – dar deopotriva si in istoriografie. Totusi, studiile romanesti ce i-au fost consacrate n-au stiut, ori n-au vrut, sa depaseasca barierele ideologiilor, cazand fie intr-o abjecta apologie, fie intr-o infierare strecurata ilicit printre premise. Din celalalt colt al Europei insa, Francisco Veiga, profesor de istorie contemporana la Universitatea Autonoma din Barcelona, “ataca” fenomenul legionar romanesc dintr-o perspectiva libera de prejudecati, pornind de la o solida documentare si incercand o paralela cu extrema dreapta spaniola. O carte pasionanta, deschisa, provocatoare.

Francisco Veiga – Istoria Gărzii de Fier (1919–1941). Mistica Ultranaționalismului.

Despre autor

Francisco Veiga s-a nascut la Madrid in 1958. Din 1983 este profesor de istorie la Universitatea Autonoma din Barcelona; colaboreaza la numeroase periodice spaniole de specialitate, tratand cu precadere subiecte referitoare la realitatile Europei de Est. Este interesat in mod special de istoria contemporana a Romaniei si lucreaza in prezent la o carte despre revolutia romana din 1989.

Francisco Veiga este autorul a numeroase articole despre Miscarea Legionara, aparute in reviste spaniole; in Revue Roumaine d’Histoire a publicat studiul La guerra de las embajadas, consacrat activitatii ambasadelor franchista si republicana din Bucuresti, in timpul razboiului civil din Spania. De asemenea, a intreprins cercetari si a scris despre calatorii europeni in Balcani in perioada romantica (Los limites inciertos: viajeros iomanticos franceses e ingleses entre Espana y los Balcanes, 1800–1837).

Francisco Veiga - Istoria Garzii de Fier (1919–1941).

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top