Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

America

Categorie: . Autor: .
Pagini: 288
An: 1995
Stare: Nouă

Franz Kafka – America.

Franz Kafka (1883-1924) s-a născut la Praga, într-o familie de evrei înstăriţi, care cunoşteau limba germană. După severul Vladimir Nabokov, “el este cel mai mare scriitor german al timpurilor noastre. Poeţi ca Rilke sau romancieri ca Thomas Mann sunt pitici sau sfinţi de ghips în comparaţie cu el”.

Kafka a studiat dreptul la universitatea germană din Praga şi a început să scrie primele povestiri în 1907, la un an după ce obţinuse titlul de doctor în ştiinţele juridice. A lucrat însă ca un funcţionar model, niciodată sensibil la rutină, la Institutul de asigurări în caz de accidente de muncă din Praga. În 1917 s-a îmbolnăvit de tuberculoză, boală care l-a şi răpus: a murit pe 3 iunie 1924, la sanatoriul Kierling, de lângă Viena.

Prea puţine povestiri i-au apărut în timpul vieţii, iar Procesul (1925), Castelul (1926) sau America (1927), cărţile care aproape au făcut corp comun cu numele lui, au fost publicate postum de Max Brod, bunul său prieten, editor şi biograf, care i-a încălcat astfel dorinţa răspicată a de a distruge tot, inclusiv scrierile deja publicate.

A lăsat o bogată corespondenţă cu Milena Jasenska, una dintre marile sale iubiri, un jurnal generos şi multe carnete cu însemnări, parte dintre ele pierdute după ce au fost confiscate de Gestapo, în timpul ocupaţiei fasciste. Flaubert a fost autorul pe care l-a iubit cel mai mult. America nu seamănă nici cu Procesul (1925) şi nici cu Castelul (1926). E o carte neterminată care dezvăluie un Kafka racordat la viaţă, la culorile şi la umorul străzii, un Kafka picaresc care scrie despre un puşti evreu, trimis de rude în SUA ca să se potolească după ce-i sucise minţile menajera. Cât a lucrat la roman avea de gând să-i pună titlul Der Verschollene (Omul dispărut). A publicat doar un capitol în timpul vieţii, în 1913 şi doar primele şase poartă titlurile alese de el. Tot Max Brod a fost cel care s-a ocupat de editare după moartea prietenului său şi romanul a apărut în 1927.

Franz Kafka - America.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top