Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Galaad

Pagini: 272
An: 2007
Stare: Nouă

Marilynne Robinson – Galaad.

Romanul Galaad urmăreşte trei generaţii de clerici creştini care au luptat pentru abolirea sclaviei în Statele Unite. Ajuns la 76 de ani şi simţind că i se apropie sfârşitul, reverendul John Ames se decide să lase nepotului său în vîrstă de şapte ani o istorie a familiei. Bunicul şi tatăl naratorului au avut în comun cu acesta numele de John Ames, cariera clericală şi lupta pentru drepturile omului.

Povestită ca saga unei familii, Galaad este, în mic, istoria Americii, pornind din timpul Războiului de Secesiune şi ajungând până la mijlocul secolului al XX-lea, în 1956.

Mai mult decât atât, cartea vorbeşte despre valorile umane, despre taţi şi fii, despre credinţă şi familie şi, una peste alta, despre dragostea în stare pură. Marilynne Robinson a mărturisit că în romanul său a pornit de la o poveste reală. Localitatea numită în carte Galaad a fost în realitate micul oraş Tabor din sud-vestul statului Iowa, loc bine cunoscut în istorie pentru importantul rol jucat de către locuitorii săi în mişcarea aboliţionistă.

De asemenea, unul dintre personajele centrale din carte, bunicul naratorului, a avut un corespondent real în persoana reverendului John Todd, un cleric din oraşul Tabor care a ascuns în biserica sa arme, muniţie şi provizii pentru armata strânsă sub conducerea lui John Brown, un erou al mişcării de abolire a sclaviei.

În 1857 John Brown a condus acţiuni de gherilă în Missouri pentru a elibera familii întregi de sclavi. Mai târziu, în 1859, Brown a atacat cu un grup de soldaţi arsenalul militar al Statelor Unite din West Virginia pentru a face rost de arme cu care să lupte împotriva statelor sudiste ce se împotriveau eliberării sclavilor.

Despre autoare

Marilynne Robinson s-a născut la 26 noiembrie 1947, într-un orăşel din statul Idaho, este licenţiată a Brown University din New England şi are un doctorat cu o teză despre Henric VI de William Shakespeare. Fiecare roman pe care l-a scris i-a adus câte un mare premiu şi nominalizări la distincţii grele. Primul, “Housekeeping”, a câştigat PEN/Hemingway Award şi a fost nominalizat la Premiul Pulitzer.

Galaad i-a adus Premiul Pulitzer şi “Home”, romanul cu care a câştigat Premiul Orange, a fost şi finalist în cursa pentru National Book Award în 2008. În toată această perioadă care separă cele două volume, scriitoarea americană a decantat riguros, documentaristic, ceea ce criticii au numit un modernism clasic, atât pentru stilul în care îşi livrează textele, cât şi pentru temele pe care le dezbate. Pe lângă cele trei romane, scriitoarea a publicat două serioase volume de eseuri: “Mother Country: Britain, the Welfare State, and Nuclear Pollution” (1989) şi “The Death of Adam: Essays on Modern Thought”, cărţi care i-au adus recunoşterea absolută în mediul literar american.

Colecţia Cotidianul.

Marilynne Robinson - Galaad.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top