Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Muzica intr-o limba straina

Categorie: . Autor: .
Pagini: 257
An: 2009
Stare: Nouă

Andrew Crumey – Muzica intr-o limba straina.

Sedus de complexitatea romanului de debut Muzică într-o limbă străină, Jonathan Coe scria, într-o cronică publicată în The Guardian, că Andrew Crumey pare să meargă mai degrabă pe urmele lui Milan Kundera sau Georges Perec decât pe linia realiştilor anglo-saxoni. Romanul a strâns, de altfel, un dosar consistent de cronici, apărute în publicaţii respectabile şi toate au insistat asupra modului extrem de ingenios în care Crumey a construit o poveste-fagure, stratificată, imposibil de anticipat şi completă la toate nivelurile. Thriller proiectat într-o lume a viitorului, poveste de dragoste şi meditaţie despre libertate şi alegere, Muzică într-o limbă străină e toate acestea laolaltă şi, în plus, un joc cu modurile în care se poate spune o poveste.

Muzica intr-o limba straina

Despre Andrew Crumey

Născut în 1961, în Kirkintilloch, în nordul Scoţiei, Andrew Crumey a studiat la Imperial College din Londra, unde şi-a luat şi doctoratul în fizică. Atras de literatură mai mult decât de ştiinţă s-a dedicat acestei arte pe care a şi promovat-o ca editor literar la publicaţia „Scotland on Sunday”. Scrierile lui Andrew Crumey sunt un cocktail de filozofie, ştiinţă şi istorie stropite din plin cu o cantitate generoasă de umor britanic. Cartea sa de debut, Muzică într-o limbă străină, a primit Saltire First Book Award şi a fost nominalizată la Guardian Fiction Prize.

Cel de-al patrulea roman al său, „Mr. Mee”, apărut în 2000, a fost pe lista lungă pentru Booker Prize. În 2006 a câştigat cel mai important premiu în bani acordat literaţilor din Marea Britanie, Northern Rock Foundation Writers Award, în valoare de 60.000 de lire sterline. Acest cec a încununat succesul unui alt roman al său, „Sputnik Caledonia”. Cărţile sale au fost traduse în 15 limbi, iar autorul este o prezenţă constantă la toate manifestările literare de amploare din lume, la târguri de carte şi festivaluri. Crumey nu şi-a părăsit nici prima dragoste, fizica, participând la colocvii şi conferinţe pe teme ştiinţifice. Dar jobul său de zi cu zi este tot unul legat de literatură. El este profesor de creative writing la Universitatea Newcastle on Tyne.

Fidel muncii de cercetare – a continuat-o la Leeds University – Crumey a început să scrie târziu. Abia în 1994, la doi ani după ce s-a mutat în Newcastle-upon-Tyne, i-a apărut romanul de debut, Muzică într-o limbă străină. A publicat apoi alte două romane, fiecare la un an distanţă: „Pfitz” (1995) şi „D’Alembert’s Principle” (1996). Succesul şi recunoaşterea au venit însă abia după ce în Anglia a început să se discute despre el, iar romanul cu care a intrat în 2000 în atenţia Albionului este „Mr. Mee”, carte care i-a adus şi o importantă distincţie, Arts Council Writer’s Award. Cu „Mobius Dick” (2004) repetă succesul obţinut cu patru ani în urmă şi cartea îi va aduce nu numai recunoaşterea criticilor, ci şi popularitate.

Dacă romanele sale de început se adresau mai mult intelectului, lui Crumey plăcându-i să-şi folosească cunoştinţele ştiinţifice şi să facă cu ochiul din cărţile lui savanţilor, în lucrările sale de maturitate, scoţianul dă o şansă şi emoţiilor, reuşind, după cum spun criticii, să facă nişte portrete deosebit de calde şi de umane personajelor sale. Ca un scoţian patriot ce este, cele mai multe cărţi ale lui sunt plasate în miezul Scoţiei, în oraşe mici, în târguri pitoreşti, unde personajele îşi duc viaţa mai mult sau mai puţin tihnit.

Târgul scoţian este un personaj în sine în romanele sale, pe care el le consideră de altfel o serie. El nu spune că a scris un nou roman, ci că şi-a mai completat „seria” dedicată ţinuturilor natale. Din fericire, după cum e de părere Crumey, cărţile sale pot fi citite în orice ordine, nu trebuie să începi neapărat cu prima cum s-ar face la un ciclu literar clasic. Scoţia nu apare în romanele lui doar în variantă contemporană. Crumey face adesea incursiuni în istoria ţării sale, pe care o reprezintă la diverse „vârste”.

Colecţia Cotidianul.

Andrew Crumey - Muzica intr-o limba straina.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top