Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Gradinile Finzi-Contini

Pagini: 240
An: 2009
Stare: Nouă

Giorgio Bassani – Gradinile Finzi-Contini.

Cartea pune în lumină contrastul dintre vitalitatea tinereţii şi ororile unei realităţi crude. Grădinile Finzi-Contini vor răsuna de hohote de râs şi muzica şi vor fi răscolite de primii fiori ai dragostei. Dar va veni un moment, cu care cartea se deschide, când din toate astea nu va mai ramâne decât tacerea rece a unui cavou somptuos.

Sigur că romanul lui Bassani despre Grădinile Finzi-Contini se poate citi în multe feluri. E o mărturisire despre o lume dispărută, e o elegie, o poveste de dragoste. Şi altceva.

Bassani e un scriitor pe care nu-l jigneşte epitetul “interesant”. Desigur, i se poate spune şi “important”, “mare”, “exponent de seamă al generaţiei sale”, nume sonor al literaturii italiene. Nimic nu e nepotrivit din aceste caracterizări. Prin această carte, Bassani e un scriitor evreu tipic, un intelectual semit care reflectează la soarta poporului său.

Grădinile Finzi-Contini sunt metafora Edenului pierdut. Dar şi a Pământului Promis. A visului pe care orice evreu cu conştiinţa identităţii îl are: acela de a avea o ţară. O ţară pierdută, o ţară visată.

În Grădinile Finzi-Contini, Bassani descrie acel mediu cult şi rafinat al evreimii înstărite din perioada interbelică, traduce totul într-un roman de o nostalgie fără paliative, recreează o lume care surprinde prin frumuseţea şi fragilitatea ei. Şi te lasă să vezi totul prin ochii adultului care povesteşte totul după ce acea lume a dispărut, căci autorul ne spune, încă din prologul romanului, că protagonista a fost deportată, împreună cu familia ei, într-un lagăr de concentrare german, din care nu s-a mai întors niciodată. Însă rămâne imaginea acelor grădini pline de viaţă, debordând de spirit ebraic liber, încă departe de ameninţările secolului trecut.

Orice scriitor evreu trebuie să scrie despre poporul său, despre poporul cărţii. Într-un anume fel, orice scriere este un dans cu cartea. Cartea care nu poate fi distrusă, cartea dinăuntru. Cartea din Templul invizibil, purtat ca o taină prin secole. Grădinile Finzi-Contini sunt un vehicul pentru nostalgie, însă şi pentru speranţa slăbită, dar nu distrusă, că ele vor putea ieşi din starea de ruină pentru a străluci din nou.

Colecţia Cotidianul.

Giorgio Bassani - Gradinile Finzi-Contini.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top