Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 [email protected]
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda

Categorie: . Autor: .
Pagini: 220
An: 2007
Stare: Nouă

Lewis Carroll – Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda.

Legenda spune că, pe 4 iulie 1862, trei fetiţe se aflau într-o barcă pe Tamisa în compania a doi domni care vâsleau de la Oxford la Gosdstow pentru a ieşi la un picnic. Micuţa Alice Liddell, în vârstă de 10 ani, l-a rugat pe reverendul Charles Dodgson să le spună ei şi surorilor ei, Edith şi Lorina, o poveste. Dodgson a început să le depene istoria unei fetiţe plictisite pe nume Alice, care a avut parte de tot soiul de aventuri ciudate după ce a urmărit un iepure.

Fetiţele au fost încântate de poveste, Alice rugându-l pe Charles Dodgson să o scrie. El s-a prezentat în faţa micuţei cu manuscrisul în noiembrie 1864.

Potrivit jurnalului lui Dodgson, în aprilie 1863 el a cerut o opinie prietenului său, scriitorul George Macdonald, care a supus povestea încă neterminată judecăţii copiilor săi. Pentru că aceştia au fost încântaţi peste măsură, Macdonald l-a încurajat pe Charles Dodgson să o publice. În 1865, cartea a apărut cu titlul Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor sub pseudonimul Lewis Carroll, cu ilustraţii de John Tenniel. Primele 2.000 de cărţi au fost distruse pentru că Tenniel a avut obiecţii asupra calităţii tiparului. În prezent există doar 23 de cărţi din acea prima tranşă aflate în colecţii private sau în biblioteci importante cum este Harry Ransom Humanities Research Center. Una dintre cele 23 de cărţi din ediţia princeps s-a vândut în 1998 la licitaţie cu 1,5 milioane de dolari.

În 1866 a apărut o nouă ediţie. Cartea s-a epuizat imediat, creând senzaţie în presă şi în societatea engleză, fiind iubită deopotrivă de copii şi de adulţi. Printre primii cititori care s-au declarat iubitori fanatici ai cărţii se aflau la vremea respectivă tânărul Oscar Wilde şi regina Victoria. De atunci, povestea micuţei Alice şi a aventurilor ei este publicată neîncetat. A fost tradusă în 125 de limbi, inclusiv în esperanto şi în latină.

În 1865 apărea prima ediţie americană a cărţii. Pentru că americanii au preferat să publice o ediţie piratată, Charles Dodgson nu a văzut niciun cent din drepturile de autor. În 1871, Dodgson întâlnea la Londra o altă Alice, Alice Raikes, care a stat se pare la baza celei de a doua cărţi, Alice în Ţara din Oglindă, care s-a vândut ca pâinea caldă. Lewis Carroll a continuat seria Alice cu o variantă pentru copiii de grădiniţă, Nursery Alice. În 1908, cartea a ajuns şi la copiii din Japonia.

Colecţia Cotidianul.

Lewis Carroll - Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.

Cărți recomandate

Noutăți în stoc

Actualizate recent

Oferte speciale

Anticariatul Carti Online

✉   [email protected]
✆   info clienti: (+40)761-476.295

Facebook

Despre noi

Mii de cărți noi și de anticariat din toate domeniile: romane de dragoste și polițiste, SF și de aventură, romane clasice, volume de poezie, filosofie, artă, eBook-uri in limba romana in format pdf, istorie, religie și spiritualitate, ediții princeps și cărți rare. Vă așteptăm cu un catalog actualizat zilnic cu noutăți și promoții!

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Introduceți adresa dvs. de email și dați click pe butonul de abonare.

Top