Anticariat online cu mii de cărți vechi și noi din toate domeniile!
Contact: ☎ (+40)751.546.317 contact@carti-online.com
  • Peste 5000 de cărți din toate domeniile disponibile!

  • Transport gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

  • Concurs: câștigă o cutie cu cărți dând doar un click!

Justine

Categorie: . Autor: .
Pagini: 128
An: 1990
Stare: Foarte bună

Marchizul de Sade – Justine.

Redescoperit de Apollinaire, Marchizul de Sade avea sa-si ocupe relativ tarziu locul cuvenit in istoria literaturii universale. Considerat acum, ca si Stendhal. un “anticipator” si unul dintre marile spirite ale veacului al XVIII-lea, Sade a avut de suportat 30 de ani de inchisoare, iar opera sa a starnit corul insultelor proferate de “servitorii ipocriziei sociale”.

Scrierile “terifiante” ale marchizului se adreseaza, cum insusi autorul declara, “celor capabili sa ma inteleaga, iar acestia ma vor citi fara nici o primejdie”. Evident, o asemenea opera stranie se cuvine, inainte de a fi condamnata, cunoscuta. Din pacate, lectorul roman nu a avut niciodata prilejul sa citeasca scrierile unui autor pe care Apollinaire il plaseaza intre “monumentele gandirii umane”. Ceea ce nu inseamna ca nuvelele si romanele lui Sade n-au fost publicate in Romania: in 1969, la Bucuresti, se tipareau, in editie bibliofila, Crimele dragostei. Cartea era, insa, destinata exclusiv exportului.

Romanul Justine, scrierea cea mai importanta a lui Sade, a aparut intaia oara in 1797. Cartea a fost scrisa in inchisoare. A nelinistit un intreg secol, dupa care avea sa cunoasca o tarzie si cvasi-unanima recunoastere universala.

Marchizul de Sade, pe numele său adevărat Donatien Alphonse-François de Sade (2 iunie 1740 — 2 decembrie 1814) a fost un scriitor de filosofie violentă francez. A fost un filosof cu o libertate extremă, nefiind influenţat de moralitate, religie sau lege, principalul său principiu fiind atingerea plăcerii personale. Sade a fost încarcerat 32 de ani din viaţă în mai multe închisori şi într-un azil. Termenul de sadism este derivat din numele său.

Marchizul de Sade – Justine.

Marchizul de Sade - Justine.

Recenzii

Nu există momentan nicio recenzie pentru această carte!

Scrie o recenzie pentru acest titlu

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Transportul este gratuit pentru comenzile de minim 100 lei!

Livrare carti Livrarea cărților se poate face prin poştă (pentru orice locaţie de pe teritoriul României) sau curier rapid Cargus (pentru localitățile aflate în aria de acoperire).

Taxele poştale se calculează automat şi sunt afişate în coşul de cumpărături, în funcţie de comanda dvs. Estimativ, ele sunt aproximativ 9 lei pentru livrarea prin poștă și 15 lei pentru livrarea prin curier.

După efectuarea comenzii veţi primi un colet cu toate cărţile comandate, sau, în cazul în care cel puţin un titlu nu este disponibil, vă vom contacta telefonic sau prin email înainte de expedierea coletului pentru a va informa.

Aceste informații sunt valabile doar pentru comenzile livrate către adrese de pe teritoriul României. Acceptăm şi comenzi cu livrare oriunde în Europa și în lume, însă taxele poștale aferente diferă, îm funcție de țara de destinație. Astfel, dacă doriți expedierea cărților în afara României, după plasarea comenzii vă vom comunica toate detaliile referitoare la preţul total, taxe de transport şi disponibilitate. Pentru comenzile din afara României, recomandăm plata prin transfer bancar.